Spyshots

Facelift Honda CR-V staat in de steigers

In tegenstelling tot Europa gaat het Honda in de VS nog altijd voor de wind. Het is dus niet verwonderlijk dat dit prototype van de op stapel staande gefacelifte CR-V daar op de gevoelige plaat is vastgelegd. Toch blijft het notabel dat een redelijk ingrijpende facelift al drie jaar na dato in beeld is.

Het jaar 2012 markeerde de entree van de huidige generatie Honda CR-V, maar sindsdien is autodesign in z'n algemeenheid onderhevig geweest aan een aantal trends. Honda wil op dat gebied de plank niet misslaan en daarom is de CR-V bij de plastisch chirurg langs geweest voor een relatief ingrijpende facelift.

Cosmetica
Het meest onderhevig aan veranderingen is het exterieur. Zoals gewoonlijk bij een facelift worden de bumpers en zijskirts hertekend, maar ook de grille en achterklep zijn afgeplakt. Het schijnbaar verdwijnen van een grille-lamel verklapt mogelijk de wijziging aldaar. Daarnaast kunnen we een ander design van zowel de koplampen als achterlichten verwachten. Kortom: het verschil tussen pre- en post-facelift zal best duidelijk zichtbaar zijn. Dit in tegenstelling tot het interieur, dat op slechts enkele punten geüpdatet zal zijn.

Vertrouwde motoren
Voor de Europese CR-V kiest Honda naar verluidt voor twee diesels en één benzinemotor. De minst krachtige van die drie is de reeds bekende 1.6 liter i-DTEC met 120 pk en 300 Nm. Hopelijk is het gelukt die diesel nog ietsje schoner te krijgen, want dat betekent in Nederland doorgaans een lagere vanafprijs. Toen Honda de 1.6 i-DTEC in de CR-V introduceerde, betekende dat namelijk een daling van de vanafprijzen met maar liefst € 11.500,- (in vergelijk met de 2.2 liter diesel). Die krachtbron zal straks ook nog van de partij zijn en 150 pk bij 320 Nm leveren. De enige benzine is de tweeliter i-VTEC met 155 pk en 192 Nm.

Medio 2015 staat de onthulling van de vernieuwde Honda CR-V gepland.

Gerelateerde artikelen

Dieselen met Honda CR-V duizenden euro’s goedkoper

Autonieuws
Dieselen met Honda CR-V duizenden euro’s goedkoper
> Artikel lezen

Stoere Black Edition voor Honda CR-V

Autonieuws
Stoere Black Edition voor Honda CR-V
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.