Spyshots

Milde facelift voor Audi Q3

Audi bereidt zich voor op de introductie van de licht vernieuwde Q3. Kort na de jaarwisseling zal de auto zijn officiële showdebuut maken, waarschijnlijk tijdens de NAIAS in Detroit en anders in maart op de Autosalon van Genève.

Detroit als showdecor is eerste keus omdat Audi hiermee een vriendelijk gebaar kan maken naar de Amerikanen. De mensen aldaar werden de Q3 namelijk al veel eerder beloofd, maar vervolgens genoodzaakt op het model te wachten wegens strubbelingen rond de in Amerika geldende homologatie-classificatie voor ‘personenauto’s’ en ‘light trucks’ in relatie tot het opgegeven brandstofverbruik. Afijn, een en ander ligt nogal complex aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, maar het goede nieuws – voor de Amerikanen – is dat de Q3 alsnog de oversteek naar hun dealers maakt. En meteen als faceliftmodel.

Goed kijken
Na het doorvoeren van enkele wijzigingen denkt Audi dat de Amerikaanse instanties de Q3 wel toelaten tot de meest aantrekkelijke autoklasse voor dit crossover-model. Wat er daarvoor precies veranderd wordt, is nog onduidelijk, maar de vertraging lijkt in elk geval niet te maken hebben gehad met het exterieur. Dat oogt vrijwel krek onveranderd. Op dit moment ontdekken we enkel iets gewijzigde lichtunits, al is een strakkere grille en stel aangescherpte bumpers tevens vrijwel zeker.

Gerelateerde artikelen

Abt neemt Audi Q3 onder handen

Tuning & styling
Abt Audi Q3
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Audi Q3 & RS Q3

Autotests
Autotest | Vernieuwde Audi Q3 & RS Q3
> Artikel lezen

Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien

Spyshots
Nieuwe Audi Q3 laat zich voor 't eerst zien
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.