Spyshots

Nieuwe Renault Espace geen verrassing meer

Onderweg naar z'n onthulling op de Autosalon van Parijs komende oktober is de nieuwe Renault Espace aan camouflage verloren. Zodoende heeft 'ie weinig verrassingen meer voor ons in petto.

Ten opzichte van de eerste maal dat de Renault Espace op de gevoelige plaat werd vastgelegd is de gigantische Fransoos de beplakking op z'n achterste zijruiten verloren. En de pijlpuntvormige raampjes die daarachter schuilgingen waren voorheen juist nog de enige onzekerheid. Nu is het zodoende zeker: het definitieve design van de nieuwe Espace komt volledig overeen met de eerder dit jaar uitgelekte octrooischets, die op zijn beurt weer een bijna een-op-een-kopie van de Initiale Paris Concept is.

Luxelijn
Over die conceptcar gesproken: Initiale Paris is een nieuw op te zetten luxelijn à la Ford Vignale. De Fransen willen met haar Espace-vlaggenschip exclusiviteit hoger in het vaandel zetten met als uiteindelijke doel dat de consument Renault als premiummerk zal bestempelen. Daarom zal de Espace ook in een Initiale Paris-uitvoering te verkrijgen zijn, voorzien van alle denkbare luxe die Renault in huis heeft. De focus van de luxelijn zal daarom liggen op het gebruik van exclusieve en kwalitatief hoogstaande materialen.

CMF1
De nieuwe Espace wordt gestoeld op het modulaire CMF1-platform, dat door een groot deel van de Renault-linie zal worden gebruikt en ook onder de toekomstige Renault Mégane zal komen te liggen. Tevens gaan er geluiden dat verscheidene Nissan's het platform zullen gebruiken. Geen vreemde gedachte gezien de nauwe band tussen beide autofabrikanten.

In oktober, op de Autosalon van Parijs, wordt de nieuwe Renault Espace gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

‘Nieuwe Renault Espace wordt crossover´

Autonieuws
‘Nieuwe Renault Espace wordt crossover´
> Artikel lezen

Design nieuwe Renault Espace staat vast

Autonieuws
Design nieuwe Renault Espace staat vast
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Espace ontvangt prijskaartjes

Autonieuws
Renault Espace prijzen
> Artikel lezen

Verrassing: Renault Initiale Paris Concept

Autonieuws
Verrassing: Renault Initiale Paris Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.