Spyshots

Is Volkswagen geschrokken van de Mercedes V-klasse?

De nieuwe Mercedes-Benz V-klasse is welhaast ongelofelijk, zo mooi voor een auto als deze. Dat Volkswagen als marktleider op dit gebied daarvan geschrokken is en onmiddellijk in de benen is gekomen, is heel begrijpelijk.

Sinds mensenheugenis geeft de Volkswagen Transporter alle andere vergelijkbare bedrijfsbussen het nakijken. De personenuitvoering, Multivan genaamd, doet het ook alleraardigst, maar daar kan wel eens verandering in komen nu Mercedes de nieuwe V-klasse heeft, voorheen Viano geheten. Van binnen heeft die 8-persoons Benz meer weg van een S-klasse dan een bus voor veelal commerciële doeleinden. Zeker voorin waan je je net in een M-klasse. En welke bouwvakker, koerier, bloemist, loodgieter of taximedewerker wil dat nu niet? Angstige momenten voor Volkswagen en daarom onderneemt het actie om de Transporter en Multivan weer op de voorgrond te krijgen.

T6 of T5 facelift?
Gezien de stappen die Mercedes heeft gemaakt met de V-klasse, heeft Volkswagen meer dan een facelift nodig om bij te blijven. Bovendien stamt de huidige T5-generatie feitelijk uit 2003, de grondige vernieuwingsronde eind 2009 ten spijt. Een compleet nieuwe generatie zou wellicht de betere oplossing zijn, maar dit prototype heeft daar bar weinig weg van. Zelfs onze kennisrijke spionagefotograaf, die er notabene met zijn neus bovenop zat, velt dat oordeel. Maar hij spotte tegelijk een compleet nieuw dashboard, en dat is nogal ongebruikelijk gezien de oorspronkelijke leeftijd van de T5. Ook priemen er door de dikke camouflage enkele tekenen dat het front een behoorlijke metamorfose ondergaat. Zou het dan toch om een mule voor een T6 gaan? Kortom, er heerst nog veel onduidelijkheid rond Volkswagen’s plannen met haar Transporter en Multivan. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Alltrack-behandeling voor Volkswagen Multivan

Autonieuws
Volkswagen Multivan Alltrack
> Artikel lezen

Luxe Volkswagen Transporter leunt tegen Multivan

Autonieuws
Luxe Volkswagen Transporter leunt tegen Multivan
> Artikel lezen

Mercedes Viano doet denken aan VW Multivan

Spyshots
Mercedes Viano
> Artikel lezen

Volkswagen Multivan ondergaat facelift

Autonieuws
Volkswagen Multivan ondergaat facelift
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.