Spyshots

Nieuwe Skoda Roomster doet zich voor als Touran

Skoda is druk bezig met het testen van de volgende generatie van de Roomster. Maar eigenlijk mogen we dat nog niet weten en daarom hebben de Tsjechen een Touran-carrosserie uit het Volkswagen-magazijn gepakt om als mule te fungeren.

'Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?' Wellicht is dit wel de insteek van Skoda, want de kans dat de nieuwe Roomster zijn techniek grotendeels deelt met de in ontwikkeling zijnde Volkswagen Touran is zeer groot. En als ze onderhuids veel gemeen hebben kunnen ze net zo goed dezelfde carrosserie gebruiken, toch? Gekkigheid natuurlijk. Beide auto's zullen het wel degelijk visueel anders aanpakken. Verwacht daarom gerust opnieuw een ruime, oerdegelijke MPV die weer bij de tijd is door up-to-date technieken maar toch z'n eigenaardige Skoda-identiteit behoudt.

Meer MPV?
Wat de Skoda Roomster vermoedelijk niet behoudt is zijn unieke achterste zijruit. En dat detail was, samen met de bestelbus-achtige cabine, nu juist de grotere aandachtstrekker van de Roomster. Toch lijkt het erop dat Skoda bij de nieuwe generatie voor een meer conventionele vorm kiest en de Roomster als volwaardige MPV gaat aanbieden. Best jammer eigenlijk, omdat het model daarmee een deel van z'n charme lijkt te verliezen. Voor Skoda zal het voordeel, het aanspreken van een breder publiek, echter zwaarder wegen. Wanneer de nieuwe Roomster klaar is voor een introductie, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Skoda Roomster: Caddy met Tsjechisch sausje

Autonieuws
De nieuwe Skoda Roomster
> Artikel lezen

Prijzen opgewaardeerde Skoda Roomster

Autonieuws
Prijzen opgewaardeerde Skoda Roomster
> Artikel lezen

Eerste prototype nieuwe Volkswagen Touran gesnapt

Spyshots
> Artikel lezen

Ze zijn er weer, de Tour-modellen van Skoda

Autonieuws
Ze zijn er weer, de Tour-modellen van Skoda
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Roomster struint rond als Caddy

Spyshots
Spyshots Skoda Roomster
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.