Spyshots

Mercedes MLC 63 AMG opent jacht op X6 M

Mercedes-Benz is verder met de MLC dan we misschien denken. Ook de AMG-versie van deze eerste serieus te nemen aanval op de BMW X6 lijkt al diep in het ontwikkelingsstadium te zijn.

‘Van elk Mercedes-Benz een AMG’, dat is de wens. Een monsterlijke versie van de op stapel staande MLC, een soort M-klasse met een coupé-dak, mag daarom niet ontbreken. Al was het alleen maar om aan BMW nog nadrukkelijker kenbaar te maken dat het het heeft gemunt op de X6. Die heeft volgens Mercedes lang genoeg een monopoliepositie gehad. AMG neemt die op zijn vakgebied weg van de X6 M. Met de MLC 63 AMG.

Twee vermogensafgiftes
Het ligt in de lijn der verwachting dat de MLC 63 AMG de beschikking krijgt over dezelfde 5.5 liter V8-BiTurbo als in de M 63 AMG. Tot aan de vermogensafgiftes toe, met 525 pk en 700 Nm voor de ‘normale’ versie en 557 pk en 760 Nm wanneer het AMG Performance Package is aangevinkt. Ongeacht welke versie zou dat voldoende moeten zijn om de X6 M het vuur aan de schenen te leggen. Tenminste de bestaande. Inmiddels is het namelijk publiek geheim dat BMW bijna simultaan aan de MLC werkt aan een nieuwe generatie X6 en de M-divisie zal wel gek zijn als het niet anticipeert op de MLC 63 AMG’s. We kijken nu al uit naar dit monsterlijke titanengevecht.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV

Autonieuws
Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.