Spyshots

Eerste prototype nieuwe Volkswagen Touran gesnapt

Ondanks de binnenkort te lanceren, ruimer geworden Golf Plus, die voortaan Sportsvan heet, ziet Volkswagen toch brood in een nieuwe Touran. Hier de eerste beelden van die tweede generatie.

‘Tweede generatie? Hebben jullie dat wel goed?!’ Jazeker, de meerdere facelifts hebben het weliswaar aardig weten te maskeren, toch bevindt de Volkswagen Touran zich feitelijk nog altijd in zijn eerste generatie. Een opvolger hadden we zodoend ook niet meer verwacht, zeker nu de Sportsvan binnenkort in de showrooms staat. Deze opvolger van de Golf Plus nadert de buitenmaten van de uit 2003 stammende Touran en heeft zelfs een grotere wielbasis. Vandaar ons twijfels over een opvolger.

7-zitter
De verwachte meerwaarde van de nieuwe Touran ten opzichte van de Sportsvan zit ‘em echter in de mogelijkheid om er zeven stoelen in te krijgen. Die laatste komt niet verder dan vijf zitplaatsen. En als we afgaan op deze spyshots, dan lijkt de bagageruimte van de nieuwe Touran vanwege het ver doorlopende dak en de vertrouwde stompe achterzijde ook enkele tientallen liters aan spullen meer te kunnen opslaan. Kortom, de Touran mikt op de grotere gezinnen. Net als de Sharan, maar dat is weer een andere (interne) concurrentiestrijd.

Lichter
Zoals elke nieuwe Volkswagen zal de Touran op het moderne, modulaire platform van de Duitse autogigant komen te staan. Hoewel de huidige generatie van de Touran – die nog op de Golf 5 is gebaseerd – met circa 1.400 kilogram niet eens zo heel zwaar is voor zijn buitenmaten, zal het MQB-platform alleen al veel gewicht schelen. Samen met andere gewichtsbesparingen zou het zomaar kunnen zijn dat er meer als 100 kilogram wordt bespaard. Dat is doorgaans gunstig voor de rijeigenschappen en ook het brandstofverbruik.
Over welke TSI- en TDI-motoren de nieuwe Touran precies de beschikking krijgt is nog niet bekend, maar ondertussen kijken we daarvoor met een schuin oog naar het palet van de Sportsvan. Je hoeft immers geen raketgeleerde te zijn om logisch te redeneren dat de Touran veel technieken van dat model ontleent.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touran maakt Sharan overbodig

Autonieuws
Volkswagen onthuld nieuwe Touran
> Artikel lezen

Tweede facelift voor Volkswagen Touran

Autonieuws
Tweede facelift voor Volkswagen Touran
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touran bijna klaar voor debuut

Spyshots
> Artikel lezen

Trekauto v/h Jaar: Volkswagen Touran

Autonieuws
Trekauto v/h Jaar: Volkswagen Touran
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.