Spyshots

Hier gaat de BMW M2 Coupé!

Judassen kunnen we soms zijn. Toen BMW twee jaar geleden de typeaanduiding ‘M2’ vastlegde gaf ons dat toch nog geen garantie op een daadwerkelijke lancering van dat model. Nu is er wel de volle overtuiging. Dankzij deze spionagefoto’s van wat in eerste instantie een uitgeklopte M235i lijkt te zijn.

De 1-serie M Coupé is een van de lekkerste auto’s die we tot dusver hebben gereden. En dat was zelfs niet eens een echte M zoals de M5 en M6 dat wel zijn. Dat belooft heel wat voor aanstormende M2, die als vanzelfsprekend is gestoeld op de 2-serie Coupé. Met zijn compactere buitenmaten en lagere wagengewicht zou het zelfs zomaar zo kunnen zijn dat de M2 de nieuwe M3 Sedan en M4 Coupé weet te overtreffen als meest begeerlijke rijijzer uit de M-stal. Dat zal wat zijn, zeg!

Breed geschouderd
Dat het gefotografeerde prototype een testobject is van de BMW M2 en geen extra sportieve versie van de M235i is valt op te maken uit de uitgeklopte wielkasten, maar nog meer door de ogen te richten op de onderdelen die deze bredere schouders en heupen opvullen. Kijk door de reeds veel geziene 19 inch M-wielen en de geperforeerde remschijven zijn niet te missen. Geen enkele andere 2-serie is bedeeld met deze doorboorde schijven – die daardoor remstof beter kunnen afvoeren.

Opgevoerde zes-in-lijn
Krachtige remmerij zal nodig zijn ook, wil de M2 net zo’n circuitbeest worden als zijn recent geïntroduceerde broers. Naar verluidt zal er namelijk een opgevoerde 3.0 liter zes-in-lijn voor de M2 worden klaargestoomd met een piekvermogen van om en nabij de 380 pk. Vrees niet, de uitlaatgassen die dit blok in een rotvaart richting de turbo wil sturen, zullen heus via vier uitlaatpijpen uiteindelijk de wereld in worden geblazen.

Sparen
Pin ons er niet op vast, maar we schatten zo in dat de M2 tegen het naderen van 2016 pas wordt voorgesteld. Dat vergt geduld, maar geeft anderzijds nog eventjes de gelegenheid om door te sparen voor die 85 à 90 mille die de M2 zo ongeveer zal gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW M235i Racing testlaboratorium voor M2'

Autonieuws
BMW M235i Racing laboratorium voor M2?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.