Spyshots

Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo

Het is je vergeven als je even in je geheugen moest graven naar herinneringen aan de Hyundai Veloster. Hij is in ons land door tegenvallende verkoopcijfers namelijk al verdwenen. Desondanks draait de Veloster in de rest van de wereld wél aardig en vindt Hyundai het tijd voor een facelift. Wij kregen de sterkere Veloster Turbo voor de lens.

2011 was het jaar van de Hyundai Veloster. De eigenzinnige coupé annex hatchback was een gewaagde zet van het Zuid-Koreaanse merk en de auto werd dan ook met gemengde kritieken ontvangen. Als antwoord daarop werd de sterkere Turbo-versie een jaar later geïntroduceerd en die deed het qua kritiek wat beter dan zijn civiele broertje. Echt een scheurijzer is het echter nooit geworden en ook de verkoopcijfer-boost bleef uit, waarna Hyundai Nederland besloot er een eind aan te breien.

Niets ingrijpends
Volgend jaar is het voor de Veloster Turbo facelift-tijd, wanneer z'n licht vernieuwde uiterlijk doorgevoerd zal worden. Erg ingrijpend zal het niet zijn, maar de hevige camouflage verraadt dat zowel de neus als de achterzijde herzien zullen worden waarbij vooral de lichtunits lijdend voorwerp lijken te worden. Tevens lijken de wielen van een nieuw design te zijn dat Hyundai nog niet eerder heeft getoond. Onze spionagefotograaf meldt daarna ook dat het interieur licht afgeplakt was, dus ook daar kunnen we veranderingen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Wat Nissan kan, kan Hyundai ook, met de Veloster

Autonieuws
Wat Nissan kan, kan Hyundai ook, met de Veloster
> Artikel lezen

Hyundai Veloster C3 Top Roll aapt pick-up na

Autonieuws
Hyundai Veloster C3 Top Roll aapt pick-up na
> Artikel lezen

Ook de bravere Hyundai Veloster mag er zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.