Spyshots

Honda Civic Type R mag het slagveld weer eens op

Nou, volgende Nürburgringrecord-aanvaller, kom er maar in. We zijn nog niet bekoeld van het Renault Mégane RS 275 Trophy-nieuws of de volgende spyshots van de nieuwe Honda Civic Type R liggen alweer op de mat. Geheel bijpassend en tevens weinig verrassend werden ze overigens rond de 'Ring geschoten.

Er woedt al jaren een oorlog in hot hatch-land, waar de één de ander overtreft en daarna weer overtroffen wordt door de volgende geschift-snelle hatchback. Een verhaal dat geen eind kent, lijkt het wel, maar wij schrijven dat verhaal graag. Hoofdrolspeler in dit hoofdstuk is de Honda Civic Type R, een auto die een lange geschiedenis kent en die in zijn nieuwste hoedanigheid ook al veelvuldig is getest.

Ringrondjes
Zoals gezegd vinden die tests plaats op en rond de legendarische Nürburgring. Dit maal rijdt de hete Japanner zelfs langszij een scala aan andere hot hatches, zoals de Leon Cupra die op het moment het 'Ringrecord' bezit. Maar de oplettende lezer weet dat Renault daar spoedig onder wenst te duiken. Derde kaper op de kust is echter Honda, dat op één gebied in ieder geval al een voetje voor heeft op de concurrentie. De Civic Type R haalt namelijk minimaal 280 pk uit zijn geblazen tweeliter viercilinder, en er gaan geluiden dat die vermogensafgifte zelfs tot 320 pk kan stijgen. Een vierwielaangedreven hot hatch à la Mercedes A 45 AMG haalt hier z'n neus voor op, maar voorwielaandrijvers met zulke vermogenscijfers zijn momenteel niet verkrijgbaar. Wellicht dus een uniek gegeven voor Honda in het segment. Mochten ze dat vermogen tevens in snelheid op het circuit weten om te zetten dan hangt er vast ook een recordje in de lucht. Maar dat is dus nog even afwachten.

Gerelateerde artikelen

Update: Honda Civic Type-R boezemt angst in

Spyshots
Update: Honda Civic Type-R boezemt angst in
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R zit adequaat in de spoilers

Autonieuws
Honda Civic Type-R zit adequaat in de spoilers
> Artikel lezen

Honda Civic Type R eerst nog als concept

Autonieuws
Honda Civic Type R komt naar Genève
> Artikel lezen

Japans vuurwerk: Honda Civic Type-R Concept

Autonieuws
Japans vuurwerk: Honda Civic Type-R Concept
> Artikel lezen

Honda warmt op voor Civic Hatchback Concept

Autonieuws
Honda Civic Concept
> Artikel lezen

Extra, veelbelovende foto's van Honda Civic Type-R Concept

Fotogalleries
Extra veelbelovende foto's van Honda Civic Type-R Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.