Spyshots

Nieuwe Hyundai ix35 vermoedt kleine Santa Fe

Hyundai lijkt te beseffen dat de huidige generatie ix35 zijn beste tijd heeft gehad. De facelift die het onlangs doorvoerde had immers opmerkelijk weinig om het lijf. De nieuwe ix35 vordert echter gestaag en vermoedt een flinke stap vooruit te maken.

Het duurt nog zeker anderhalf jaar voordat officieel het doek van de nieuwe ix35 wordt getrokken, maar nu al is zichtbaar dat Hyundai echt haar beste beentje voorzet om wat moois van deze generatie te maken. De details willen de Zuid-Koreanen weliswaar graag nog voor zichzelf houden, de globale lijnen verklappen al wel dat de nieuwe ix35 het anders aanpakt dan zijn voorganger. Dat begint al meteen bij het design. Ondanks de aanwezigheid van veel camouflage oogt dat veel rustiger. Met de spaarzame details die reeds zichtbaar zijn helder op ons netvlies doet het ontwerp ons onmiddelijk denken aan de Sante Fe. En dat ervaren we louter als iets positiefs. De Sante Fe is immers een aangename crossover om naar te kijken. Groot ook, en wat dat betreft gaat de nieuwe ix35 zijn broer ook achterna. Reken dus gerust op fors meer binnenruimte.

Enkel turbomotoren?
Tijdlozer, ruimer en waarschijnlijk ook luxer, dat moet de nieuwe ix35 wel worden om een vuist te kunnen maken tegen de allernieuwste compacte crossovers, zoals de Nissan Qashqai, wat een zeer overtuigende auto is inmiddels. Om in dat kielzog te blijven doet Hyundai er verstandig aan louter turbomotoren in de nieuwe ix35 te lepelen. We zijn namelijk verwend geraakt door de moderne turbomotor; het hoge koppel, hun souplesse. De diesels van Hyundai waren dat gelukkig al, maar niet de benzinemotoren, en die zijn tot op heden vaak de voornaamste achilleshiel van de ix35 gebleken. Duimen voor verandering dus.

Gerelateerde artikelen

Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson

Autonieuws
Eerste impressie nieuwe Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.