Spyshots

Vlijmscherp scheermes: Porsche Cayman GT4

De lak van de Cayman GTS is amper droog of Porsche heeft al weer een volgende agressievere uitvoering in de maak. Het gaat om deze Cayman GT4, die, afgaande op zijn uiterlijk, pas echt een vlijmscherp scheermes belooft te worden.

Als we de eerste rijtests moeten geloven is de amper twee maanden geleden geïntroduceerde Cayman GTS een ongelofelijk rij-ijzer. Porsche zal dat wellicht nooit hardop zeggen, maar stilletjes schijnt deze extra sportieve versie van de Cayman S de praktisch onaantastbare 911 qua rijplezier overtreffen. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we binnenkort achter het stuur kruipen van deze GT4, gevoelsmatig het Cayman-equivalent van de 911 GT3.

Viercilinder-hybride
Op de te verwachten visuele aantrekkingskracht na is er helaas nog weinig bekend over de Cayman GT4. Maar de eerste geruchten over de ingezette aandrijflijn gaan al wel de ronde. Volgens insiders krijgt de auto mogelijk de beschikking over een 4-cilinder, gekoppeld aan een elektromotor. Precies, eenzelfde soort krachtbron als de 919 Hybrid die het medio juni Audi’s hegemonie op Le Mans wil doorbreken. Diezelfde bronnen melden dat deze aandrijflijn alleen in de GT4 komt te liggen als de 919 een positieve indruk achterlaat 14 en 15 juni aanstaande. Anders verkiest Porsche waarschijnlijk gewoon voor de bewezen, atmosferische zescilinder-boxer. Maar goed, dat is momenteel nog koffiedik kijken, evenals het introductiemoment. Wel vrijwel zeker is dat de Cayman GT4 er enkel met PDK-transmissie met dubbele koppeling zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayman door Delavilla laat het breed hangen

Tuning & styling
Porsche Cayman door Delavilla laat het breed hangen
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman GTS slijpen de messen

Autonieuws
> Artikel lezen

Eén Studiotorino Moncenisio of drie Porsche's Cayman?

Autonieuws
> Artikel lezen

Sportief en uniek: Porsche Cayman volgens Techart

Tuning & styling
Sportief en uniek: Porsche Cayman volgens Techart
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.