Spyshots

Nieuwe Mini Cooper S Cabrio scheurt over de Ring

Dit jaar nog komt de nieuwe Mini Cabrio op de markt en dat is reden voor MINI om haast achter het testproces te zetten. Zodoende spotten we deze pittige Cooper S Cabrio terwijl hij z'n testrondjes afwerkt op de Nürburgring.

Drie maanden geleden kwamen we MINI's nieuwe Cabrio voor het laatst tegen, waarna we volop aan het speculeren sloegen over wanneer hij nou gepresenteerd zou worden. Genève? Nee, dat bleek veel te vroeg. Dan moest het haast wel de Autosalon van Parijs in oktober worden, waarna hij eind dit jaar naar alle waarschijnlijkheid al bij de dealers staat. Dat is dus al nagenoeg zeker, maar wat écht zeker is, is dat de nieuwe Mini Cabrio doorgaat met waar het huidige model mee bezig is.

Succesformule
Waar is die dan mee bezig? Keihard aanslaan. Het olijke model loopt als een trein en daarmee heeft MINI echt een goudmijn in handen die ze niet weg willen laten glippen. Zodoende verandert er wel het een en ander aan het nieuwe model om hem bij de tijd te houden. Hij lijkt iets langer en breder te worden en ook kenmerkende stijlelementen die we van de normale Mini herkennen hebben hun weg naar de Mini Cabrio gevonden. Zo wordt de grille ietwat compacter en krijgt hij een andere bumperpartij aangemeten, evenals een langere motorklep die in S-trim uiteraard zijn kenmerkende luchthapper behoudt. Die pittige viercilinder moet natuurlijk wel gekoeld worden, hè.

Fijn motorenpalet
Met een nieuwe tweeliter viercilinder moet de Mini Cooper S er weer wat jaartjes tegenaan kunnen. 192 pk en 280 Nm onder je rechtervoet gecombineerd met MINI's gebruikelijke kart-achtige rijeigenschappen staan ongetwijfeld garant voor een heerlijke rijdersauto. Maar niet alleen in S-uitdossing is het leuk rijden, zo weten we van de hatchback. Ook de 1.5 liter driecilinder met 136 pk en 220 Nm levert meer dan afdoende vermogen om sportief rijden mogelijk te maken. Een even grote dieselmotor met 116 pk en 270 Nm completeert het motorenpalet, dat later nog uitgebreid zal worden met de John Cooper Works-versie van de 2.0 liter viercilinder.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mini Cabrio stapje dichter bij gereedheid

Spyshots
Nieuwe MINI Cabrio stapje dichter bij gereedheid
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.