Spyshots

Fiat 500X nadert productiefase

Dat 'ie komt weten we al eventjes, maar nu lijkt het moment van de onthulling toch echt dichtbij te komen. Als alles meezit wil Fiat de 500X nog dit jaar lanceren, met daaraan vooraf een introductie op de Autosalon van Parijs in oktober.

De inkt van Fiat's vijfjarenplan is nog niet droog of we krijgen de beloofde 500X voor de lens. Fiat dient haast achter haar beoogde crossover te maken, want het merk wil na enkele teleurstellende jaren weer meedoen met de best verkopende merken ter wereld. De Italianen doen daarvoor zelfs een beroep op de Amerikaanse consument vanaf 2015. Grote aspiraties die concreet worden uitgedrukt in gewenste verkoopcijfers: in Europa wil Fiat namelijk van 700.000 naar 800.000 verkochte auto's per 2018. In de Verenigde Staten denkt het merk tegen dat jaar goed te zijn voor 100.000 volgers, wat zelfs een verdubbeling van de huidige verkoopaantallen daar betekent. De goede naam die de Fiat 500 heeft opgebouwd gecombineerd met de immer groeiende wereldvraag naar crossovers en SUV's moeten daarin de basis vormen voor de 500X. 

Jeep Renegade
Een belangrijke auto, deze 500X. Mogelijk is dat ook tevens de reden dat het model langer op zich laat wachten dan aanvankelijk gepland. Ruim anderhalf jaar geleden kregen we het beoogde design namelijk al voor ogen en de eerste patenttekeningen bereikten ons eerder dit jaar. Die nog altijd aanwezige hevige camouflage doet ons zodoende al lang niet meer op het puntje van de stoel zitten. Bovendien heeft Jeep de Renegade reeds gepresenteerd, welke gelijktijdig met de 500X is ontworpen en getest. Qua buitenmaten en technische gegevens zullen beiden daarom niet veel van elkaar verschillen, al is Fiat's 500X wel duidelijk anders getekend dan zijn Jeep-evenknie. Pak een foto van de normale Fiat 500, zet hem op hoge hakken en dik de carrosserievormen denkbeeldig aan en je hebt het plaatje voor je dat niet ver van de werkelijkheid afzit.

Gerelateerde artikelen

Fiat plant opvolger Sedici genaamd 500X

Autonieuws
Fiat plant opvolger Sedici genaamd 500X
> Artikel lezen

Design Fiat 500X riekt naar MINI Countryman

Autonieuws
Design Fiat 500X riekt naar MINI Countryman
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.