Spyshots

BMW X6 anticipeert op Mercedes MLC

BMW slijpt de X6 z'n messen voor het duel met de Mercedes MLC vanaf volgend jaar. Een strijd die de 'Beamer' met de 'Merc' vooral in Amerika zal gaan uitvechten.

Eigenlijk is er niet veel meer te onthullen over de nieuwe BMW X6 als we deze foto's vergelijken met de voorheen gespotte prototypes. Toch zien we minder camouflage, wat doorgaans duidt op een voortgang in het testproces en dus een stap dichterbij productiegereedheid.

Monopolie voorbij
Generatie twee van de BMW X6 staat namelijk voor 2015 al op het programma. Een moment waar we erg naar uitkijken aangezien vanaf dat jaar de Beierse SUV-Coupé voor het eerst zijn koperspubliek moet delen. BMW's monopolie op de nichemarkt van de Sports Activity Coupé is namelijk over zodra de Mercedes-Benz MLC-klasse in de verkoop gaat. Een positie die het merk uit München al sinds 2008 in handen heeft.

Scherper getekend
Met de BMW X4 in het achterhoofd weten we al vrijwel zeker hoe de X6 eruit komt te zien. Het inmiddels bekende familiegezicht van de koplampen die doorlopen in de nieren van de grille zien we nu al duidelijk terug op het front van de auto en de achterlichten schijnen op die van de X4 gebaseerd te zijn. En profiel behoudt de X6 natuurlijk zijn handelsmerk, zijn flamboyante design. Dat zal alleen een stuk scherper getekend zijn. Een stuk minder rond dan zijn voorganger in ieder geval.

Gerelateerde artikelen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer

Spyshots
BMW X6, M4 Cabrio en 7-serie trotseren bar winterweer
> Artikel lezen

BMW X5 M en X6 M wederom samen de sneeuw in

Spyshots
BMW stuurt nieuwe X6 M de sneeuw in
> Artikel lezen

Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV

Autonieuws
Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.