Spyshots

Opel Corsa nieuwer dan verwacht

Eventjes leek het erop dat Opel de al behoorlijke oude Corsa gewoon liet doorlopen, hetzij na enkele updates. Foto’s van momenteel rondrijdende prototypes hebben echter tot nieuwe inzichten geleid. Onze spionagefotograaf meent nu dat er veel meer aan de hand is.

Terwijl de Renault Clio en Peugeot 208 tot de allerlaatste autogeneraties behoren en de Ford Fiesta, Volkswagen Polo en Seat Ibiza onlangs zijn gemoderniseerd, rijdt de Opel Corsa al weer enkele jaren onveranderd rond. En dat met botten die oorspronkelijk uit 2006 stammen. Om bij te kunnen blijven zou een gloednieuwe Corsa daarom best welkom zijn, maar Opel lijkt daar niet voor te kiezen. De zoveelste facelift zou de Corsa op de been moeten houden. Echter, nu blijkt dat er dermate veel wordt gemoderniseerd dat je eigenlijk niet van een gebruikelijke facelift kan spreken.

Adam
Hoewel nog altijd lastig in te beelden, duidt alle bemachtigde informatie erop dat de vernieuwde Corsa veel designtrekjes van de kleinere Adam zal kennen. Zowel vóór als achter, en daarvoor gaat een deel van het plaatwerk op de schop. Ook de lichtunits zullen compleet nieuw ontworpen zijn en die lijn zet zich voort in het interieur. Helaas ontbreekt er een foto, maar als we onze fotograaf moeten geloven heeft het kwalitatief verbeterde dashboard een totaal andere middenconsole en stuurwiel. Oftewel, de aanstormende Corsa is nieuwer dan aanvankelijk gedacht.

Eén liter driecilinder
De technische wijzigingen gaat evengoed verder dan gebruikelijk bij een facelift. Naar verluidt zou Opel diverse aanpassingen aan het chassis hebben uitgevoerd om de Corsa stijver en veiliger te krijgen. Een deel van het motorpalet is zelfs compleet onbekend, met als belangrijkste nieuwkomer de 1.0 liter SIDI-driecilinderturbo. Die was al aangekondigd voor de Adam, waarin 'ie 90 of 115 pk levert. Verder staat er een sterk verbeterde EcoFlex-diesel op het programma met een interessante gemiddelde CO2-uitstoot voor zakelijke rijders.

Vermoedelijk maakt de vernieuwde Opel Corsa op de Autosalon van Parijs, in oktober, zijn opwachting.

Gerelateerde artikelen

Middeleeuws dorp kleurt geel als reactie op vandalisme

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Adam-looks voor vernieuwde Opel Corsa

Spyshots
Adam-looks voor vernieuwde Opel Corsa
> Artikel lezen

Gefacelifte Opel Corsa wederom gespot

Spyshots
Gefacelifte Opel Corsa wederom gespot
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.