Spyshots

Nieuwe Mercedes C-klasse Estate bij de hand genomen door zijn oudere broer

Dit soort spyshots zien we niet vaak langskomen en dat maakt ze des te leuker. Hier zien we namelijk de nieuwe Mercedes C-klasse Estate, bijna naakt, naast de uitgaande generatie van de C-klasse én naast de nieuwe C-klasse Limousine. Leuk vergelijkingsmateriaal.

Voorheen zagen we de nieuwe Mercedes C-klasse Estate al zo goed als productieklaar rondrijden, maar nu kan het toch echt niet lang meer duren. Enkel de achterlichten, het achterste zijruitje en een paar details zijn nog afgeplakt. Voor de rest is hij helemaal gereed om van de band af te rollen en zijn kopers te verblijden.

Leuk vergelijk
We wisten dus al hoe hij er uitziet, maar wat we nog niet goed op het netvlies hadden is hoe hij zich verhoudt tot de uitgaande generatie van de C-klasse Estate. Elegantere lijnen voeren vooral de boventoon en hij lijkt wat beter in proportie, vooral achteraan. Hoewel we daar geen directe vergelijkingsfoto van zien kunnen we ons wel een beeld van de huidige 'C' in stationwagenvorm indenken.
Het design is duidelijk verjongd, verfijnd en bovendien anders dan de Limousine-variant. De huidige C-klasse Estate en zijn inmiddels vervangen sedan-broeder delen hun derrière namelijk grotendeels, met dezelfde stijl achterlichten en kofferklep. Bij de nieuwe generatie is dat anders en dat is wel verfrissend. Je houdt ze nu namelijk makkelijker uit elkaar, mits je niet naar de daklijn kijkt dan.

Gerelateerde artikelen

'Mercedes komt in 2015 met C 450 AMG Sport'

Autonieuws
Mercedes bezig met C 450 AMG Sport (367 pk)
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Mercedes C-klasse, zoveel kost ‘ie

Autonieuws
De nieuwe C-klasse, zoveel kost ‘ie
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Estate lekt ook uit

Autonieuws
Mercedes C-klasse Estate lekt ook uit
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Estate is bijna klaar voor productie

Spyshots
Nagenoeg naakte Mercedes C-klasse Estate is klaar voor productie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.