Spyshots

De 911-meester rijdt: de Porsche 911 GT3 RS

Momenteel ligt de kersverse 911 GT3 letterlijk onder vuur door spontane ontbranding. Vervelend voor nu. Maar dat zullen we gauw vergeten zijn als Porsche in alle 785 bestaande en nog te bouwen exemplaren een gloednieuw motorblok lepelt én daarna deze GT3 RS heeft geïntroduceerd. Dat wordt simpelweg buigen voor de 911-meester.

Jazeker zijn we ons bewust van de 911 GT2. Maar die ‘widowmaker’ staat – om het maar eventjes cru te zeggen – enkel op papier boven de GT3 RS. Die laatste, hiernaast te bewonderen in z’n toekomstige gedaante, zal door de ware scheurneus als de ongekroonde koning onder de 911’s worden bevonden. Altijd al zo geweest. En daar is een specifieke reden voor. Hoewel krachtiger, sneller en van buiten nauwelijks anders, is de GT2 er niet met handbak. De GT3 RS wel! Die moet dus wel in de praktijk meester zijn aan alle ‘Elfers’. Zelfs Porsche gaf dat te kennen bij de laatste keer dat het een ode bracht aan het puristenmodel. In de Porsche 911 GT3 RS 4.0 was het verplicht poken.

Streepje
Ervan uitgaande dat de nieuwe 911 GT3 RS ook gewoon weer met een handbak te temmen zal zijn, behoort de automatische PDK-transmissie met dubbele koppeling evengoed tot de mogelijkheden. Dikke kans zelfs dat die bak de volbloed het snelste naar de honderd laat knallen. Zo snel als die automaat zichzelf door de zeven verzetten jaagt kan immers geen menselijke hand. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Tienden van een seconden hooguit. Niet voelbaar voor 99 procent van de bestuurders. Bovendien zal er naar verwachting zo’n 500 pk op de achterwielen losgelaten kunnen worden. Die ene tel meer of minder doet er dan niet toe. Helemaal niet bij een GT3 RS waar rijbeleving nog een streepje voor heeft op onvervalste snelheid. Ook dat is altijd zo geweest. Een ietwat onbehouwen geweldenaar belooft de auto te worden. Een bruut die het mes op de keel hanteert. Als je de uitdaging aangaat tenminste en kort daarvoor alle elektronische engeltjes hebt uitgeschakeld.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 4.0 nu ook met NL-prijs

Autonieuws
Porsche 911 GT3 RS 4.0 nu ook met NL-prijs
> Artikel lezen

Sportiefste straatlegale 911: GT3 RS

Autonieuws
Sportiefste straatlegale 911: GT3 RS
> Artikel lezen

Gloednieuw motorblok voor elke Porsche 911 GT3, type 991

Autonieuws
Gloednieuw motorblok motor voor elk Porsche 911 GT3, type 991
> Artikel lezen

Gelekt: Grande finale Porsche 911 RS 4.0

Autonieuws
Gelekt: Grande finale Porsche 911 RS 4.0
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.