Spyshots

Opel Agila en Chevrolet Spark trekken samen op

Voor de goede orde. De auto op de eerste drie foto's hiernaast is de nieuwe Opel Agila, de overige twee de toekomstige Chevrolet Spark. Als jij ze al net zo moeilijk uit elkaar kan halen als wij, dan zegt dat veel over hoe identiek ze wel niet aan elkaar zijn. Ook tijdens het testen trekken de beide auto's samen op.

/ UPDATE 11 september 2014: We hebben het in januari wel bij het juiste eind gehad. De auto zoals je die op deze foto's ziet is Opel's nieuwe instapmodel, een auto in het A-segment. Hij is Karl genaamd en gaat volop de strijd aan met de up!, 108 en Picanto.

De laatste keer dat we over een nieuwe Opel schreven met daarin een belangrijke bijrol voor de Chevrolet Spark, meenden we met een model onder de Adam van doen te hebben. We hadden het kennelijk mis, want de op stapel staande kleine Rüsselsheimer, die z’n techniek deelt met de Amerikaanse Spark, is helemaal niet naamloos. Volgens insiders gaat het namelijk om de volgende Opel Agila.

Opmerkelijke keus
Dat wij destijds eerder aan een concurrent voor de onder meer de Volkswagen Up! en Citroën C1 dachten dan aan de opvolger van de Agila is op zich niet zo gek. Mini-MPV's zijn de laatste jaren nu niet bepaald een wervelend succes gebleken, terwijl een guitig model onder de Adam daarin veel meer kans van slagen zal hebben. A-segmenters tegen vraagprijzen onder de tien mille zijn immers niet aan te slepen. Maar goed, blijkbaar ziet Opel toch nog brood in een nieuwe Agila. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat de nieuwe Chevrolet Spark – die waarschijnlijk niet meer in Europa komt – als basis dient voor twee kleine Opels. Vanwege gebrek aan informatie kunnen we daarover helaas geen concrete uitspraken doen.

2015
Überhaupt is er nog bar weinig bekend over Opel’s nieuwste. Insiders zijn ervan overtuigd dat het nog zeker tot diep in 2015 duurt voordat het doek ervan af wordt getrokken. Dat duurt nog eventjes, maar een krachtbron die te verkrijgen zal zijn kunnen we al wel vast verklappen, namelijk de gloednieuwe 1.0 liter driecilinder. Het moet wel heel raar lopen wil Opel die niet in de nieuwe Agila lepelen. Voor zover nu bekend zal deze compacte motor verkrijgbaar zijn met 90 of 115 pk.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Forse prijsdaling Opel Agila dankzij MRB-vrijstelling

Autonieuws
Forse prijsdaling Opel Agila dankzij MRB-vrijstelling
> Artikel lezen

Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan

Autonieuws
Opel Karl Rocks trekt de wandelschoenen aan
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Spark aan de basis mini-Opel

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Spark aan de basis mini-Opel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.