Spyshots

Mercedes C-klasse Estate is bijna klaar voor productie

Het is aftellen, dat kan niet anders. Hij is er nu echt bijna, de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse Estate. De minimale camouflage verraadt dat de stationwagen elk moment officieel onthuld kan gaan worden.

Het gaat dus niet lang meer duren met de Mercedes C-klasse Estate, die toch al weer eventjes getest wordt. Door de maanden heen heeft hij zijn dikke camouflage geloosd en zien we hoe de derrière van Mercedes' (voorlopig) kleinste station gevormd is. Veel verrassingen brengt die niet met zich mee. Grootste verandering is dat het achterwerk hoekiger en moderner is dan zijn voorganger. Een detail dat we begin dit jaar al hebben kunnen zien aan de hand van wat leek een gelekte officiële foto te zijn. Die is uiteindelijk toch wel erg accuraat gebleken.

Motorenpalet
Wat de beschikbare motoren betreft al evenzo geen nieuws onder de zon. Alle motoren van de C-klasse Limousine zullen als vanzelfsprekend ook dienst doen in de Estate. En daar zit de AMG-variant uiteraard ook bij. De aandrijflijnen bestaan uit de traditionele achterwielaandrijving en de 4Matic-vierwielaandrijving. Ook een hybride-aandrijflijn zal z'n weg naar de C-klasse vinden in de vorm van de C 300 BlueTec Hybrid. Nieuwtje is echter dat daar een plug-in hybride bijkomt, maar elke informatie daarover ontbreekt helaas nog.

Gerelateerde artikelen

Mercedes C-klasse Estate lekt ook uit

Autonieuws
Mercedes C-klasse Estate lekt ook uit
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse Estate nog naakter op camera

Spyshots
Mercedes C-klasse Estate
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.