Spyshots

Coole blik op nieuwe, bijna naakte Audi R8

Hoewel de Audi R8 nog altijd tot de verbeelding spreekt, is het eeuwige leven ook niet voor hem weggelegd. Vroeg of laat vraagt de markt om een opvolger. Dit is 'em, praktisch naakt z’n ronden aan het draaien op de Nürburgring.

Audi heeft haast. Nergens meer dan in het rijk der supersporters is stilstand achteruitgang en de hedendaagse R8 bevat botten die uit 2007 stammen. Met zo’n leeftijd worden auto’s, of eigenlijk gezegd klanten immuun voor allerhande facelifts en andere technische updates. In deze regionen van de automarkt verlangen de meesten naar het allernieuwste, de beste technologische vooruitgang dat er op dat moment te verkrijgen is. Of het nu benut wordt of niet, dat is minder relevant. Een nieuwe R8 is daarom meer dan welkom. Het liefst vandaag nog, maar dat kan natuurlijk niet. Audi heeft de laatste jaren heel veel van zichzelf gevraagd en de R8 is, ondanks dat hij als boegbeeld optreedt, nu eenmaal geen auto van de grote getallen. Het merk vraagt daarom nog geduld te hebben tot volgend voorjaar.

Volkswagen Nardo
Na het onder de neus krijgen van de eerste foto’s trokken we al de conclusie dat Audi hetzelfde designtrucje bij de R8 hanteert als dat het deed bij de TT. De koetslijnen zijn meer van hetzelfde, maar toch ook weer een tikkeltje strakker en scherper. Ten opzichte van de eerste generatie wil Audi vooral het verschil maken aan de hand van de voorzijde. Die is wezenlijk anders dan nu, en buigt een stuk eerder en duikt veel dieper richting het asfalt. Zo’n design, tezamen met de meer geknepen koplampunits en het veel smallere front, doet ons een beetje denken aan de Nardo, de vergeten maar nog altijd uiterst spectaculaire supercar-concept van Volkswagen uit 1997.

Lamborghini Huracan
Technisch heeft de R8 zijn blik louter gericht op het heden, zo niet de toekomst. Want het mag niet langer een verrassing zijn dat hij onderhuids eigenlijk een Lamborghini Huracan is. En van die Italiaanse volbloed weten we inmiddels alles van: hoe erg die wel niet bij de pinken is, dat ‘ie niet bijster veel kilo's mee hoeft te zeulen dankzij veelvuldig gebruik van aluminium en welke prestatie-verhogende functies de lat nog hoger hebben gelegd. Ook de nieuwe R8 zal dit allemaal in zich hebben (plus een volledig ditigaal instrumentarium) en toch prima elke dag te rijden zijn. Of dat nu met de terugkerende, hitsige V10 of een mogelijk geblazen V8 is. Het is en blijft immers een Audi.

Gerelateerde artikelen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten

Autonieuws
Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.