Spyshots

Mercedes M-klasse krijgt vernieuwde neus

Het derde levensjaar van de M-klasse is aangebroken en dat staat bij de Duitsers vaak garant voor een facelift. Het plan van Mercedes-Benz om het gehele modellengamma van het vernieuwde familiegezicht te voorzien bereikt hiermee de volgende fase.

Om de neuzen visueel allemaal dezelfde kant op te krijgen neemt de M-klasse afscheid van het inmiddels ouderwetse imago van Mercedes. Das Haus heeft namelijk vol ingezet op willen aanspreken van een jonger publiek en daar slagen ze vooralsnog behoorlijk in. Onder andere de A- en CLA-klasse slaan erg goed aan onder yuppen, en dat motiveert Mercedes om het familiegezicht door te voeren naar de ML zoals de SUV ook wel te boek staat.

Ingrijpende aanpak
Bij de facelift van de E-klasse koos Mercedes voor een ingrijpende aanpak. Het exterieur werd op de schop gegooid, en dat lijkt bij de ML ook zo te zijn. Dikke camouflage verraadt in ieder geval een flink aangepaste neus waarbij de koplampen en grille compleet vernieuwd worden. Zo brengt Mercedes het gezicht van haar M-klasse meer in lijn met bijvoorbeeld de C-klasse.

Bijgepunte motoren
Ook is Mercedes de laatste jaren bezig met het moderniseren van haar motorenpalet, zowel op prestatie- als op verbruiksniveau. Het moet zuiniger, en daar zal ook de M-klasse aan moeten geloven. Verbeterde uitstoot- en verbruikscijfers liggen in de lijn der verwachting, alsmede een hybridevariant. Denk hierbij aan de aandrijflijn van de S 400 Hybrid. En dat is niet de enige '400'. Die komt er namelijk ook als ML 400, een benzine met voorin de neus een drieliter V6 biturbo, goed voor een vermogen van rond de 350 pk.

Gerelateerde artikelen

Toekomstige Mercedes GLE en GLS samen op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Opgefriste Mercedes M-klasse circuleert rond poolcirkel

Spyshots
Opgefriste Mercedes M-klasse circuleert rond poolcirkel
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes M-Klasse net geen zeventig mille

Autonieuws
Nieuwe Mercedes M-Klasse net geen zeventig mille
> Artikel lezen

Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op

Spyshots
Compleet nieuwe Mercedes GLE duikt op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.