Spyshots

Porsche Macan ook als GTS

Het ziet ernaar uit dat GTS een vaste kracht wordt in Porsche‘s leveringsprogramma naast de welbekende modeluitvoeringen S, Turbo en Diesel. De Zuffenhaüsers hebben het etiket, dat een brug slaat tussen de instapper en de topper, immers in mum van tijd op alle bestaande producten geplakt. Alleen de kersverse Macan heeft ‘em nog niet, maar dat gaat snel veranderen.

De Macan is nog koud in de prijzenlijsten te vinden maar nu al is de kans aanzienlijk dat de fabrieksbanden twee exact dezelfde exemplaren hebben geproduceerd. De eerste compacte crossover van Porsche (hoewel nog altijd behoorlijk aan de maat) vliegt namelijk als een warm broodje over de toonbank, waar zelfs de ellenlange optielijst niet tegen opgewassen is. Wie nu besteld kan waarschijnlijk pas over 8 of zelfs 12 maanden rijden.

Opzij, opzij Q5
Zoals vast wel bekend gaat de Macan zijn platform delen met de volgende Audi Q5. Porsche heeft echter sinds het de eerste lijnen van de Macan uittekende gezegd dat deze twee weinig meer met elkaar van doen zullen hebben. Zoals de hiërarchie binnen de Volkswagen Groep voorschrijft zal de Macan de nieuwe Q5 in sportief opzicht op alle fronten overschaduwen, beloofde Porsche. En een GTS is het inlossen daarvan.
Net zoals de GTS-versies van de Panamera en de Cayman legt de Macan GTS nog meer de nadruk op rijplezier. Meer dan de Macan S, het basismodel, maar weer niet zo expliciet als de Macan Turbo. Zowel technisch als optisch hangt de GTS er precies tussenin. Reken zodoende op een vermogensafgifte van 360 à 370 pk uit een gekietelde V6-biturbo.

Wanneer de Porsche Macan GTS officieel geïntroduceerd zal is onbekend. Niet eerder dan in het laatste kwartaal van 2014, vermoeden wij.

Gerelateerde artikelen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.