Spyshots

Mysterieuze Volkswagen Golf GTI roept vraagtekens op

Een Volkswagen Golf GTI is nu eenmaal een gewild tuningsobject. Niets aan het handje dacht onze fotograaf die in de bosjes langs de Nordschleife lag toen hij deze Golf voor zijn lens kreeg. Totdat vlak daarachter een delegatie van Volkswagen zelf reed. Wat zijn ze daar in Wolfsburg nu weer aan het bekokstoven?

Lager in de veren, ongewone spaak-wielen, Golf R-stoelen met 4-puntsgordels, een rolkooi en een ducktail-achtige dakspoiler om u tegen te zeggen. Dit is niet de eerste de beste Golf GTI. Een testvoertuig van Wiechers Sport in voorbereiding op een langeafstandsrace dan toch? Kan. Echter vanwaar dan dat vierkoppige Volkswagen-team vlak achter deze opgedirkte Golf GTI, dat daarbij ook nog eens verre van blij was om onze fotograaf met de camera in de aanslag te zien.

Wörthersee
Een blik op de jaarkalender en onze ogen rollen bijna vanzelf naar eind mei. Daar, op de 26ste, staat het jaarlijkse GTI-Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee genoteerd. Met stip, want de Volkswagen Groep belooft er steevast met allerlei lekkers uit te pakken. En een speciale editie van de Golf GTI, het liefst over-de-top, doet het altijd goed onder de fans van dit exclusieve VAG-event. Wie herinnert zich immers niet de Golf GTI W12-650 uit 2007 nog? Of de Golf Design Vision GTI die vorig jaar veel aandacht opeiste.

Voorpret
Of moeten de ogen op de Beijing Auto Show alias Auto China gericht worden. Er gaan namelijk geluiden dat Volkswagen daar een bruut van een Golf GTI tentoonstelt, goed voor 370 pk uit een 2.0 liter viercilinderturbo. Een jaartje te vroeg weliswaar, maar het 40-jarige jubileum van dit iconische label is daarentegen wel iets om vooruit te vieren.


Gerelateerde artikelen

370 pk sterke Golf R Evo in Beijing

Autonieuws
370 pk sterke Golf R Evo in Beijing
> Artikel lezen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.