Spyshots

Milde, vooral technische facelift voor BMW 3-serie

Zal BMW geschrokken zijn van de jubelstemming rond de nieuwe Mercedes C-klasse? Je zou het haast gaan denken als je deze spyshots ziet. Nog geen anderhalf jaar na de marktlancering zit er alweer camouflagetape op de ’Dreier’.

Facelifts, ze komen op de vreemdste momenten en ze zijn er in alle soorten en maten. Bestaande, eigenlijk nog kersverse eigenaren van een BWM 3-serie van de F30-generatie hoeven dan ook niet zo op te schrikken. Optisch verandert er nauwelijks aan de premium-middenklasser uit München. Hooguit zal de voorbumper een net iets ander verloop kennen en dan met name rond de luchtinlaten. Bij die rijders die (diep) in de buidel hebben getast voor Xenon zou er wel een lichte irritatie kunnen ontstaan, want het lijkt erop dat BMW die lichttechniek gaat verruilen door modernere en weer net iets betere LED’s.

Driecilinders
Het grootste nieuws zal onder de motorkap te vinden zijn. Of eigenlijk gezegd ’klein nieuws’, want jawel, BMW gaat de 3-serie voorzien van driecilinders. Een primeur voor het D-segment. Tenminste, als een andere automerk niet eerder is, want de licht opgewaardeerde 3-serie zal naar verwachting pas in de loop van 2015 op de markt verschijnen.
De driecilinders waar het om gaat zijn de 1.5 liter benzine en diesel die debuteerden in de nieuwe Mini. In die auto zijn ze respectievelijk goed voor 136 en 115 pk. Precies evenveel als de 316i en 316d – met respectievelijk een 1.6 en 2.0 liter viercilinder – momenteel kunnen opwekken. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat die het veld zullen ruimen. Er gaan zelfs geluiden dat de driepitters van BMW zo'n potentie hebben dat ze op termijn ook dienst kunnen doen in de 5-serie. Over de ’Fünfer’ gesproken. Gelijktijdig met het introduceren van de facelift zullen er ook enkele nieuwe rijassistentiesystemen ten gunste van het comfort en de veiligheid op de 3-serie verkrijgbaar zijn die over zijn komen waaien van dat BMW-model.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 3-serie Plug-in Hybrid bijna productieklaar

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Driften zonder handen met BMW’s ConnectedDrive

Autonieuws
Driften zonder handen met BMW’s ConnectedDrive
> Artikel lezen

BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’

Autonieuws
BMW 3-serie is ‘Zakenauto van het Jaar’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.