Spyshots

Nieuwe Mercedes C 63 AMG haarscherp in beeld

Dit zijn de minst verhullende spyshots van de nieuwe Mercedes C 63 AMG Sedan tot nu toe en dat haarscherp op camera. Veel beter dan dit wordt het niet.

Er is al veel gezegd en geschreven over de toekomstige C 63 AMG. Over wat voor showveter het wederom wel niet zal worden door te flaneren met zijn opgedirkte uiterlijk. Met deze foto's in de hand geloven we daarin nog meer dan we al deden. En let daarvoor met name op de gitzwarte remschijven voorzien van flitsend gekleurde remklauwen. Wanneer techniek van die orde van grootte achter een wiel schuil gaat, weet je dat het menens is.

V8, maar welke?
Wat we echter nog niet op onze vingers kunnen natellen is de krachtbron die dienst gaat doen in de nieuwe C 63 AMG. Dat de illustere 6.3 liter V8 gedwongen met pensioen gaat, is zeker. Maar wat wordt diens opvolger? Mercedes-AMG zal dat binnenskamers al lang uitgevogeld hebben, maar voor de buitenwereld is dat vooralsnog niet geheel duidelijk. Wij zien op dit moment twee opties, de een wat plausibeler dan de ander.
Optie één is natuurlijk de welbekende 5.5 liter V8 met twee turbo’s. Dat blok wordt universeel gebruikt in alle huidige '55' en '63'-modellen en zou dus vrij gemakkelijk ook zijn weg kunnen vinden naar het motorcompartiment van de nieuwe C-klasse. Dat blok levert echter normaliter 525 pk, en dat lijkt ons iets te veel van het goede met het oog op de E 63 AMG. Optie twee is een 4.0 liter V8, eveneens met twee turbo’s, maar die eigenlijk primair is ontwikkeld voor de opvolger van de SLS, de Mercedes GT AMG. Toch zetten we ons geld in op deze relatief compacte krachtcentrale, en wel omdat Mercedes zal mikken op een totaalvermogen tussen de 450 en 500 pk en AMG kennende niet gauw een stap terug doet door een bewezen motorblok in te dammen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Brute scoop: Mercedes C 63 AMG Estate!

Spyshots
Mercedes C63 AMG Estate voor het eerst gespot
> Artikel lezen

Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring

Spyshots
Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.