Spyshots

Opvolger Hyundai ix35 rijdt al rond

Het ziet er na uit dat de eerste generatie Hyundai ix35 ondanks z’n grote succes niet lang meegaat. Zijn opvolger rijdt namelijk al in een vergevorderd stadium rond en zal naar verwachting in de tweede helft van 2015 worden voorgesteld, slechts vijfenhalf jaar nadat zijn voorganger werd gelanceerd.

In 2010 was de ix35 nog een van de weinige in zijn soort, maar inmiddels is de concurrentie zo hevig en omvangrijk dat zelfs een ongekend succes slechts van tijdelijke aard is. Wie niet voortdurend innoveert, staat stil en raakt achterop, met als risico blijvend achter de feiten aan te lopen. De auto-industrie evolueert sneller dan ooit tevoren en het is aannemelijk dat Hyundai dit als voornaamste reden heeft om de bestaande ix35 al over anderhalf jaar te vervangen voor een modieuzere generatie.

Ook als 7-persoons?
Laat je overigens niet misleiden door het verlengstuk aan de achterzijde van dit prototype. Daaronder zit vrijwel alleen maar lucht en geen koetswerk. De nieuwe ix35 wordt echt niet zo groot dat hij in het vaarwater van de Santa Fe terechtkomt. Hooguit enkele centimeters komen erbij ten gunste van de passagiers- en bagageruimte. Een 7-persoonsuitvoering sluiten we zodoende niet uit, bedoeld om onder meer de onlangs geïntroduceerde Nissan X-trial een hak te zetten.

Intrado Concept
Over het uiteindelijke design van de nieuwe ix35 bestaan momenteel nog wat onzekerheden. Op basis van deze foto’s zou je vermoeden dat het lijnenspel wat rustiger op het netvlies zal komen te liggen. Anderzijds heeft Hyundai tijdens de laatst gehouden Autosalon van Genève de Intrado Concept getoond, en die wulpse en gedurfde studie zou juist een realistische voorbode zijn van de nieuwe ontwerpkoers van de Zuid-Koreanen. Dit prototype bevat in elk geval al net zulke priemende koplampen.

Gerelateerde artikelen

Eerste Hyundai op waterstof in Nederland

Autonieuws
Eerste Hyundai op waterstof in Nederland
> Artikel lezen

Vernieuwde Hyundai ix35 is officieel

Autonieuws
Vernieuwde Hyundai ix35 is officieel
> Artikel lezen

Hyundai ix35 Fuel Cell € 100.000,- goedkoper

Autonieuws
Prijs Hyundai ix35 op waterstof fors gekelderd
> Artikel lezen

De ix35 is dood, leve de Hyundai Tucson!

Autonieuws
Hyundai Tucson
> Artikel lezen

Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band

Autonieuws
Eerste Hyundai ix35 op waterstof rolt van de band
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.