Spyshots

Brute scoop: Mercedes C 63 AMG Estate!

Zelf in camouflagepak werkt de nieuwe Mercedes C 63 AMG al behoorlijk op de emoties. Dat belooft wat voor de toekomst!

Hoe kun je niet van de Mercedes C 63 AMG Estate houden?! Geen enkele stationwagen komt immers in de buurt van deze bagage-bruut, al schijnt de gelijksoortige CTS-V van Cadillac ook een hele meneer te zijn. Van de nieuwe C 63 AMG valt dat overigens nog maar te bezien, want die neemt afscheid van AMG's magnifieke 6.2 liter V8, misschien wel de lekkerste atmosferische achtcilinder allertijden. Uiterst verdrietig zijn we daarover, maar Mercedes moet wel een stapje terugdoen om aan de steeds strenger wordende emissie-eisen te voldoen.

Twee keer twee (liter)
Nee, de nieuwe C 63 AMG, die eerst als vierdeurs sedan wordt gelanceerd, krijgt geen viercilinder zoals de ultra-hitsige, 360 pk sterke GLA 45 AMG, maar een samensmelting van twee van diens motoren om zo een 4.0 liter V8 te vormen. Zomaar eventjes dik twee liter aan slagvolume overboord. Dat is slikken, maar ter compensatie komen er twee turbo's bij. Er wordt overigens ook gespeculeerd over een afgezwakte versie van de welbekende 5.5 liter V8, maar dat lijkt ons minder waarschijnlijk. En die naam dan? Dat blijft gewoon 'C 63', ook al dekt die de lading straks niet echt meer. Ach, dat doet het bij de E 63 AMG ook niet.

Welke pk-wedloop?
De huidige C 63 moet het van zijn enorme vermogen hebben als het op een concurrentiestrijd aankomt. Ten opzichte van de Audi RS 4 (450 pk) en BMW M3 en M4 (431 pk) knalt de C 63 AMG er steevast meer uit. En dat blijft zo. Verwacht wordt dat het geblazen vierliter-blok normaliter tussen de 460 en 500 pk gaat leveren, met genoeg ruimte voor performancepaketten en hardcore-versies, zoals de 507 Edition. Zo zien we het graag!

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz C63 AMG prepareert zich voor de strijd

Spyshots
Mercedes-Benz C63 AMG prepareert zich voor de strijd
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.