Spyshots

Is dit de nieuwe Porsche 911 GTS Cabrio?

Een Porsche 911 met centrale uitlaten, dat zien we niet vaak. Op het moment is de 911 GT3 namelijk de enige versie die z’n uitlaatpijpjes centraal naast elkaar heeft zitten. Misschien wijkt Porsche af van de traditionele strategie en voeren ze deze wijziging door bij een facelift van de 911 Cabrio, die immers al drie jaar dienst doet. Of kijken we hier naar de nieuwe Porsche 911 GTS Cabrio?

Dat laatste lijkt het meest voordehand liggend. Porsche brengt zoals van ze bekend is veel verschillende versies van hun befaamde 911 uit en de GTS hoort daar traditioneel ook bij. Waar ze echter wel in variëren is het uiterlijk. Vorig jaar spotten we namelijk nog een dichte versie van de GTS, toen nog met het kwartet aan uitlaatpijpen zoals we dat gewend zijn. Porsche lijkt het nu dus over een andere boeg te gooien met deze 911 Cabrio en opteert voor centraal geplaatste uitlaten. En dan niet zoals bij de 911 GT3 of de Cayman S/Boxster S, maar verder uit elkaar zodat het verschil nog goed te zien is.

Ertussenin
Traditioneel positioneert Porsche haar GTS tussen de Carrera S en Turbo in. Die leveren respectievelijk 400 en 520 pk, dus daar is nog wat speelruimte. Ons lijkt het echter logisch dat ze niet te dicht bij de 911 GT3 gaan zitten qua vermogen (475 pk). Ga dus uit van een vermogen van rond de 425 paardenkrachten. Dit zal trouwens geleverd worden door dezelfde 3.8 liter boxermotor als in de GT3, maar dan minder krachtig afgesteld.

Facelift
We haalden het in de intro al even aan: het is ook goed mogelijk dat we hier naar de facelift van de 911 Cabrio kijken. We weten namelijk dat die er aan zit te komen en misschien verrast Porsche ons wel met deze uitlaat-noviteit. Wat de facelift sowieso voor veranderingen brengt is vooral te merken aan het exterieur. De bumperpartij wordt namelijk herzien en ook de lichtunits worden opgefrist. Het is voorlopig nog speculatiewerk, maar wij zijn zeer benieuwd waar Porsche mee op de proppen komt.

Gerelateerde artikelen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Zonnig vooruitzicht: de nieuwe Porsche 911 Cabriolet

Autonieuws
Zonnig vooruitzicht: de nieuwe Porsche 911 Cabriolet
> Artikel lezen

Porsche 911 GTS neemt afscheid van 997

Autonieuws
Porsche 911 GTS neemt afscheid van 997
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.