Spyshots

Oude en nieuwe BMW X1 houden elkaar warm

Wat was er goed en wat kan er verbeterd worden? Hoe kom je daar beter achter dan oud en nieuw saampjes laten optrekken. BMW doet dat dan ook in het koude, hoge noorden van Europa, in voorbereiding op de aanstormende X1.

De eerste generatie X1 mag er dan al weer bijna 5 jaar op hebben zitten, de onlangs nagelnieuw gepresenteerde Mercedes-Benz GLA zal er nog altijd een hele kluif aan hebben. Veel zaken had BMW in het vorige decennium al grondig uitgedacht, waar het vandaag de dag nog altijd de vruchten van plukt. Anderzijds zijn er zeker ook verbeterpunten, die BMW niet zal nalaten toe te passen bij de geheel nieuwe X1. Maar hoe laat je een voorwiel-aangedreven auto rijden als een achterwielaandrijver, want dat is de grootste ommezwaai bij het wisselen van de oude naar de nieuwe X1?

Meer van hetzelfde
In navolging van de in Genève debuterende BMW 2-serie Active Tourer, hun eerste MPV, krijgt ook de X1 de beschikking over louter aangedreven voorwielen. Een grondige ommezwaai die BMW langzamerhand doorvoert bij alle modellen aan de onderkant van haar leveringsgamma. Althans, bij de lichtere motoriseringen van die modellen. De zwaardere motorvarianten, zoals de terugkerende ‘28i’en de ‘25d’ zullen standaard nog altijd met xDrive-4x4 zijn uitgerust.
Wat ook – in grote lijnen – blijft, is het design. Enige tijd geleden heeft BMW besloten iedere facelift en nieuwe generatie visueel voort te laten borduren op z’n voorganger. Iets dat nog het meest zichtbaar werd bij de X5. De X1 staat dat ook te gebeuren, waarbij het front nog het meest op de schop gaat. De zware camouflage geeft helaas weinig prijs, maar we schatten zo in dat de X1-neus veel wegheeft van die van de recent opgefriste X3. Stomper dan voorheen en eveneens voorzien van koplampen die doorlopen tot aan de grille. Het zou de X1 een wat mannelijker voorkomen moeten geven, evenals een paar centimeters erbij in alle richtingen. Want nu is al zeker dat de nieuwe X1 visueel gezien trouw blijft aan het SUV-concept en niet, zoals de GLA van Mercedes, zich meer toespitst op een crossover-uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.