Spyshots

Nieuwe Mini Cabrio stapje dichter bij gereedheid

De Mini Cabrio is heden een van de weinige modellen in de MINI line-up die nog lekker traditioneel is. En dat blijft zo, juist nu de auto interne concurrentie heeft gekregen van de flamboyante Roadster. Iets waar menig MINI-liefhebbers ongewtijfeld blij mee zal zijn.

In navolging van de recent gepresenteerde 3-deurs Mini Cooper zal de Mini Cabrio als derivaat daarvan dit jaar zijn première beleven. Veel testwerk lijkt MINI niet meer nodig te hebben om de Cabriolet showroomklaar te maken en zodoende is het goed mogelijk dat we in over twee weken in Genève verrast gaan worden. Maar het debuut kan evengoed nog tot bijvoorbeeld de New York Motor Show duren (april) of zelfs die in Parijs (oktober). Waneer dat moment ook zal plaatsvinden, zeker is dat de Mini Cabriolet voortborduurt op de succesformule van het uitgaande model.

Always Open Timer
Dat die kenmerkende hoekige sofftop behouden blijft, is zeker. En dat hopen we ook van de ludieke Always Open Timer, het metertje dat bijhoudt hoe lang je van al de gereden kilometers met de kap open hebt gereden. De gimmick is eigenlijk nietszeggend, maar tegelijk zo leuk én slim bedacht. Dergelijke features maken MINi nu precies wat MINI wil zijn en is: niet zozeer een automerk, maar een speelkameraadje. Het is ook daarom dat een neergestreken kap wederom bij de nieuwe MINI niet zoals bij vrijwel alle moderne cabrio's keurig onder een tonneau-cover verdwijnen, maar op klassiek wijze ietwat rommelig bovenop de achterklep rust.

Pittige motoren
Onder de metalen (motor)kap voorop gaat dan weer heel andere techniek schuil. Daar zal een trio aan nieuwe motoren dienstdoen en wel dezelfde als in de gesloten Mini. Instapper is een 1.5 liter driecilinder die 136 pk en 220 Nm aan koppel levert, terwijl er gedieselt kan worden met een even grote driecilinder die 116 pk en 270 Nm koppel genereert. De motor in de Cooper S Cabrio is eveneens nieuw. Dat is een 2.0 liter viercilinderturbo die er een indrukwekkende 192 pk en 280 Nm koppel uitblaast. Maar deze tweeliter is uiteraard niet het topmodel, die later zal volgen. Dat is natuurlijk de John Cooper Works-versie. Ook met diezelfde 2.0 liter weliswaar, maar met een vermogen ver over de 200 pk.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.