Spyshots

Nieuwe BMW X1 ligt op schema

Toen de BMW X1 in 2009 werd geïntroduceerd creëerde het merk een nieuw segment. De eigenzinnige premium crossover was de maatstaf voor de concurrentie, die achter BMW aan holde. Mercedes kwam met de GLK en Audi sloot aan met de Q3. Nu, vijf jaar verder, is BMW wederom de eerste met het brengen van de tweede generatie van hun crossover.

Het is niet de eerste keer dat de nieuwe BMW X1 gespot is en qua camouflage is hij nog even dik aangekleed, maar over de techniek is wel meer duidelijk geworden. Zo deelt de BMW 2-serie Active Tourer namelijk zijn platform met de aanstormende X1. En daaruit kunnen we met enige zekerheid opmaken dat de X1 over een soortgelijk motorpalet zal beschikken als de hoge 2-serie. Bovendien verplaatst de aandrijving van de achter-  naar de voorwielen, met als optie natuurlijk nog altijd xDrive-vierwielaandrijving.

Meer voor de prijs van 1
Goed, over BMW's toetreden tot de wereld van voorwielaandrijvers hebben ons zegje reeds gedaan en dat is niet allemaal positief geweest. Niet volledig terecht trouwens, want er kleven namelijk ook grote voordelen aan. Het grootste pluspunt is het feit dat de nieuwe X1 door het nieuwe platform goedkoper zal gaan worden. Zo bespaart BMW onder meer op ontwikkelingskosten en de X1 zal ongetwijfeld ook wat gewicht inleveren. Twee factoren die de kostprijs normaliter naar beneden drukken, al wil dat niet meteen zeggen dat de nieuwe X1 straks voor een lager tarief in de boeken zal staan. Mogelijk blijven de prijzen gelijk met zijn voorganger, maar is de standaarduitrusting rijker.

De officiële presentatie van de nieuwe BMW X1 zal waarschijnlijk 2014 of begin 2015 plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Verlengde BMW X1 duikt op in patenten

Autonieuws
Verlengde BMW X1 duikt op in patenten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.