Spyshots

Allereerste blik op Hyundai ix25

Het is druk in crossover-land. De ene na de andere crossover vliegt ons om de oren vanaf de Auto Expo in New Delhi. Deze komt daar echter niet vandaan. De Hyundai ix25 is door onze fotografen gespot in Scandinavië.

Wie bij het Zuid-Koreaanse Hyundai wil shoppen voor een crossover komt bij de ix35 uit. Die wagen is echter van het maatje Volkswagen Tiguan en komt daardoor al dicht in de buurt van wat men tegenwoordig al een volbloed SUV vindt. Onder de ix35 vinden we op dit moment de ix20. De ‘x’ in de naam doet denken aan een crossover, maar zo kunnen we hem eigenlijk niet noemen. Het is eerder een mini-MPV. En dus biedt Hyundai in haar huidige modellengamma geen compacte crossover aan. Op dit moment. Want daar komt binnenkort verandering in.

Verhoogde i20
Deze ix25 komt dit halfjaar namelijk nog op de markt. Hij mag z’n dikke winterjas in april uittrekken, op de Autoshow van Peking. Je zou denken dat hij dan al bijna klaar voor productie is, maar Hyundai laat de camouflage nog even zitten. Dat neemt niet weg dat er al behoorlijk wat informatie beschikbaar is. De crossover staat namelijk op het platform van de - eveneens voor dit jaar geplande - nieuwe i20. Verrassend is dat niet, want als we de twee auto’s naast elkaar zetten zien we wat grote gelijkenissen. Zo hebben beide wagens een hoekige derrière en dezelfde platte, subtiel aflopende daklijn. Zet de i20 wat hoger op zijn poten en het verschil met de ix25 is amper te zien.

Strijd om handtekeningen
Met deze ix25 treedt Hyundai toe tot een druk en zeer competitief segment. Naast de bekende spelers als de Opel Mokka en de Renault Captur komt Volkswagen ook om de hoek kijken met de Taigun. Het zal dus een flinke strijd om handtekeningen worden.

Zoals gezegd staat de ix25 in april op de Autoshow van Peking. Betere foto’s alsook informatie over de techniek zullen ons tegen die tijd bereiken.

Gerelateerde artikelen

Hyundai Curb moet jeugdige stadsbewoner verleiden

Autonieuws
Hyundai Curb moet jeugdige stadsbewoner verleiden
> Artikel lezen

Hyundai ix25 Concept heeft een nare bijsmaak

Autonieuws
Hyundai ix25 Concept heeft een nare bijsmaak
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai i20 verliest veel camouflage

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25

Autonieuws
Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.