Spyshots

BMW 3-serie Plug-in Hybrid bijna productieklaar

BMW is niet vies van hybrides. De recent gepresenteerde i3 en i8 zijn innovatieve kunstwerken wat betreft hybride- c.q. elektrotechnieken, maar de plug-in techniek bleef beperkt tot die laatste. Nu zien we spyshots van een vrijwel naakte 3-serie Plug-in Hybrid, die dus dichtbij productiegereedheid is.

Waar de ActiveHybrid-techniek al jaren beschikbaar is in de 3-5- en 7-serie heeft BMW haar normale modellenreeks - buiten een 5-serie conceptcar alsook een Concept X5 eDrive - nog niet aan de plug-in behandeling onderworpen. Waarom doen ze dat nu dan toch? Het antwoord ligt voor de hand: efficiency. De ActiveHybrids hebben allemaal een dikke zes- of achtcilinder onder de kap die steun krijgt van een elektromotor. Dit drukt het verbruik wel en maakt de auto’s maar ietwat zuiniger en schoner. Een grote impact blijft uit.

Bijtellingsvriendelijk
Met de komst van plug-in hybride technieken kan die impact er wel komen. In Nederland zijn dit soort hybrides enorm populair, denk alleen al aan de Volvo V60 Plug-in Hybrid en de Mitsubishi Outlander PHEV. BMW kan hier een goede slag slaan. Want momenteel is de 3-serie alleen als 320d EDE uitvoering in de 20% bijtellingsklasse te vinden. Met de komst van de Plug-in Hybrid gaat hier ongetwijfeld verandering in komen en zullen zakelijke rijders meer BMW’s kunnen uitkiezen als ze een bijtellingsvriendelijke auto willen rijden. Sterker nog, de kans is groot dat de plug-in zelfs in aanmerking komt voor 7% fiscale bijtelling.

Het is niet bekend wanneer de 3-serie Plug-in Hybrid op de markt komt, maar we verwachten een officiële presentatie op een van de autoshows dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

BMW 3 Activehybrid: 340 pk en 6,4 l/100 km

Autonieuws
BMW 3 Activehybrid: 340 pk en 6,4 l/100 km
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW onthult 5-serie plug-in hybride

Autonieuws
BMW onthult 5-serie plug-in hybride
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.