Spyshots

Sfeervolle wintershots van gefacelifte Porsche 911

Een klein peloton aan Porsche-testrijders begeeft zich met een flink aantal 911’jes door het in sneeuw gehulde Zweden. En niet zonder reden, want nu de 991 twee jaar in productie is vindt Porsche het wel tijd om met een gefacelifte versie te gaan testen.

Bij dit soort ijzige weersomstandigheden is het al gauw klappertanden tijdens open rijden en daarom mochten de Cabriolet-varianten van de 911 schijnbaar op stal blijven. Het Porsche-testteam is op pad met de Coupé-versies van de 911 Carrera 4S en de Turbo S.
De Elfjes krijgen op het eerste gezicht een nieuwe bumperpartij mee, die net wat strakker oogt dan het origineel. Zo lopen de luchtinlaten in de voorbumper van de Carrera S ietwat schuiner omhoog en krijgt het front van de auto op deze manier een agressievere look. Door de sneeuw is het lastig om de achterbumper in detail te kunnen bestuderen, maar ga uit van enkele kleine veranderingen in lijn met de voorbumper.

Turbo
Aan de Turbo (S) lijkt daarentegen weinig veranderd te worden. Vergeleken met de in december verschenen spyshots van een vrij naakt exemplaar is er niets wat in het oog springt. Misschien betekent dit dat Porsche de facelift aangrijpt om onderhuids wat spannends aan de Turbo te veranderen of toe te voegen. Het is bovendien nogal merkwaardig als er op de korte termijn grote veranderingen voor de Turbo gepland staan. Het vierwielaangedreven (én -gestuurd) kanon is immers nog geen half jaar verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.