Spyshots

Mercedes CLS krijgt zelfde kuur als E-klasse

De gedurfde actie om de ingekakte E-klasse onder handen te nemen heeft Mercedes-Benz geen windeieren gelegd. Het naar eigen zeggen meest klassieke model van het merk scoort weer naar behoren. Om de CLS een soortgelijk verzetje te geven herhaalt Mercedes vermoedelijk dit designtrucje.

De CLS zit niet om aandacht verlegen, maar de aandeelhouders van Daimler AG, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz, willen nu eenmaal zo veel mogelijk plusjes onderaan de balans tegenkomen aan het einde van het boekjaar, dus het kan altijd beter. En de designwijzigingen aan de E-klasse hebben aangetoond dat die daar voor kunnen zorgen.

Eensgezind naar buiten toe
Vrij kort na zijn marktlancering gaat de CLS zodoende al onder het mes, om er met de jongste familie-grille, een rondere meer opengewerkte voorbumper en waarschijnlijk 4-ogige LED-verlichting uit te komen. Kortom, je kunt gerust de conclusie trekken dat Mercedessen meer en meer op elkaar gaan lijken. Ook aan de achterzijde wordt er het een en ander veranderd, maar de aanpassingen zijn daar minder groot dan aan de voorzijde. Opvallend, hoewel een onmiskenbaar stijlkenmerk, is dat de vouw die de heupen accentueert aanblijft bij de CLS terwijl Mercedes deze bij de E-klasse – na vele kritieken daarop – juist gladstreek.

Intelligent Drive
Of Mercedes de facelift, net als bij de E-klasse, meteen aangrijpt op het palet aan rijassistentiesystemen van de CLS aan te vullen is niet duidelijk. Het zou wel een uitgekiende kans zijn. Verder gokken we op een nieuw stuurwiel en een groter display van het COMAND-systeem, dat zelf wel eens kan rekenen op meerdere toeters en bellen. Motorisch is de CLS nog bijtijds genoeg, dus daarin verwachtingen we geen veranderingen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes

Spyshots
Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.