Spyshots

Toch nog nieuwe Volkswagen Touran

Langzamerhand begonnen we te denken dat de Volkswagen Touran een eenmalige oefening was. Maar dankzij een betrapte testmule zijn we toch weer gaan geloven in een opvolger.

Je kunt het je haast niet voorstellen dat in een snelle business als de auto-industrie een product langer dan 10 jaar meegaat. Toch is het zo in het geval van de Touran en de meerdere faceliftmomenten hebben eigenlijk nooit echt kunnen verbloemen dat het MPV-model de laatste vijf jaar op oude botten reed. De stekker er uittrekken of een compleet nieuwe ontwikkelen was door de snel opeenvolgende ontwikkelingen, maar ook trends intussen pure noodzaak geworden. Gelukkig voor de fans van ruim zittende auto’s heeft Volkswagen voor dat laatste gekozen. Althans, daar heeft de betrapte testmule op een schip in Scandinavische wateren alle schijn van.

2015?
Wie de moeite neemt om even te googelen zal al snel de conclusie trekken dat er nog maar bar weinig concreets over de nieuwe Touran te vinden is. Doorgaans duidt dat op het nog vroege ontwikkelingsstadium waarin een nieuwkomer verkeert. Echter wij houden het niet voor mogelijk dat Volkswagen pas onderweg is met de volgende generatie en dat de huidige Touran daardoor nog enkele jaren het hoofd boven water moet zien te houden. Kennelijk zien we dat verkeert, want binnen nu en anderhalf jaar zien we de nieuwe Touran op basis van de hedendaagse signalen niet verschijnen. En laten we niet vergeten dat Volkswagen de Sportsvan, voorheen Golf Plus, nog heeft. Een vrijwel tegelijke lancering zal één van beide MPV-modellen niet goed doen, denken we.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Touran maakt Sharan overbodig

Autonieuws
Volkswagen onthuld nieuwe Touran
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens

Autonieuws
Adaptieve grootlichtassistent voor Volkswagens
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touran bijna klaar voor debuut

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste prototype nieuwe Volkswagen Touran gesnapt

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.