Spyshots

Porsche 911 Targa gooit dak los

De laatste Porsche 911 Targa was eigenlijk niet veel meer dan een ‘Elfer’ met een groot glazen, verschuifbaar panoramadak. Niet echt een targa in de roemruchte historie van deze semi-cabriolet. De nieuwe 911 Targa is dat wel.

Zoals goed is te zien op deze via het Franse Automoto.fr publiekelijk gemaakte patenttekeningen is de nieuwe 911 Targa er eentje naar het origineel uit 1967. Het dakje is uitneembaar inclusief de horizontale dakbogen en wat overblijft is die kenmerkende, karaktervolle B-stijl met daarachter die helemaal rondlopende, bolle achterruit. Net als toen zal de rolbeugel bij de nieuwe Targa in een afwijkende kleur uitgevoerd kunnen worden.

Jubileumcadeau
Aanvankelijk dachten we dat Porsche zichzelf op een nieuwe 911 Targa trakteerde vanwege het 50-jarige bestaan van de 911. Maar er moet dan haast gemaakt worden met de introductie, want het geboortejaar van de 911 is natuurlijk 1963. Anderzijds, de 911 kwam destijds pas een jaar later op de markt en met een beetje sprokkelen is er van een nieuwe Targa zodoende alsnog een geweldig jubileumcadeau te maken.


Gerelateerde artikelen

Porsche-meneer parkeert zijn 911 Targa verticaal

Autonieuws
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

Autonieuws
Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.