Spyshots

Nieuwe Hyundai i20 verliest veel camouflage

Onlangs gaf Hyundai aan de hand van een computerschets van hun volgende conceptcar een glimp van het geëvolueerde Fluidic Sculpture-design. Tijdens de Autosalon van Genève gaan we daar meer van zien. Of misschien wel eerder, als het Zuid-Koreaanse merk daaraan vooraf de gloednieuwe i20 voorstelt.

De toekomstige i20 heeft nog maar weinig gemeen met de huidige generatie. Die laatste stamt dan ook nog uit de tijd dat Hyundai een weinig belangrijke speler op de automarkt was. Hoe anders is dat vandaag de dag met een topnotering (samen met Kia weliswaar) in de lijst met best verkocht automerken. Die respectabele stek heeft Hyundai Motors te danken aan modernere en betrouwbare technieken onderhuids, maar minstens zo veel aan aansprekende designs. In visueel opzicht verwachten we zodoende veel van de nieuwe i20, die zoals je kunt zien zichtbaar veel trekjes van de i30 meekrijgt. Het is zelfs goed mogelijk dat ‘ie designtechnisch vooruitloopt op die middenklasser door bedeeld te zijn met Fluidic Sculpture 2.0. Helaas is de hoeveel tape nog te rijkelijk aanwezig om daar uitsluitsel over te geven, maar dat we de bestaande i20 met ingang van de nieuwe snel gaan vergeten mag reeds duidelijk zijn.

Driecilinders
We stipten zonet al even aan dat Hyundai met hun onderhuidse technieken inmiddels uitstekend mee kan komen met de oudere mainstream fabrikanten. Het enige beklag dat nog regelmatig wordt gehoord is dat de motoren van Hyundai-Kia een beetje van de oude stempel zijn, hoofdzakelijk door het ontbreken van turbotechnologie. Maar ook daar komt deftig verandering in. Afgelopen maart werd er een compleet nieuwe generatie krachtbronnen gepresenteerd; van erg compacte, zeer zuinige driecilinders tot adequate viercilinders en bijna allen voorzien van een turbo. Reken er maar gerust op dat de nieuwe i20 met enkele van deze motoren beschikbaar zal worden, sowieso de 1.0 en 1.25 T-GDI, terwijl modern dieselen al mogelijk was met de 1.1 CRDI.

Gerelateerde artikelen

Hyundai i20 krijgt stoere broer genaamd i20 Active

Autonieuws
Hyundai i20 Active
> Artikel lezen

Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N

Autonieuws
Zoveel pk's levert de Hyundai i30 N
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden

Autonieuws
Deze Hyundai i20 WRC knalt in 2017 over de bospaden
> Artikel lezen

Droomt Hyundai van een Le Mans-optreden?

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016

Autonieuws
Hyundai presenteert WRC-kanon voor 2016
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.