Spyshots

Laatste loodjes voor 5-deurs MINI

Voor het eerste in de geschiedenis zal er een 5-deurs Mini in de verkoop gaan. Ergens in het tweede of derde kwartaal van 2014 arriveert ‘ie bij de dealers en dit zijn de jongste spyshots van het model.

Hoewel de MINI-hype eigenlijk wel over z’n hoogtepunt heen is, zal ook de derde generatie wel weer een enorm kassucces worden. Vanaf medio 2014 kan MINI immers buigen over twee carrosserievarianten, waar het eerder ‘nee’ moest verkopen aan mensen die liever net een beetje meer praktische bruikbaarheid wensten maar daarin geen soelaas konden halen bij de 3-deurs Mini. De toekomstige 5-deurs Mini met twee extra portieren voor het makkelijker in- en uitstappen alsook laden en lossen van spullen zal dat allicht wel kunnen bieden.

Identiek
Op twee extra scharnierpunten en mogelijk iets hogere prijzen na is de 5-deurs Mini als vanzelfsprekend identiek aan de 3-deurs. Met onder de kap voor zover bekendgemaakt drie type 3-cilinders, waarvan twee benzines en een diesel, en één 4-cilinder voor het voorlopige topmodel, de Cooper S. Qua uitvoeringen is er keuze uit de One, de Cooper, de zojuist genoemde Cooper S en de diesels, de One D en Cooper D. In een later stadium zal nog de snelle John Cooper Works-versie gelanceerd worden met ruimschoots 200 pk uit een tweeliter viercilinderturbo.

Gerelateerde artikelen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.