Spyshots

Porsche test met 911 GTS

Knappe kerel die alle modellen en vooral uitvoeringen van de vorige 911, type 997, weet op te dreunen. Dat zijn er namelijk nogal veel, tot vervelends toe volgens sommigen. Toch is Porsche niet van plan te stoppen met het broeden op een meest uiteenlopende 911-lijn. Ook de 991-generetie zal in tal van smaken te verkrijgen zijn, zoals deze GTS bijvoorbeeld.

Speciaal ja, maar exclusief is de 911 na meer dan vijftig dienstjaren allang niet meer. De oorzaak daarvan ligt niet alleen in de hoge productieaantallen die er met name tijdens de laatste generaties zijn gedraaid, maar evengoed in de vele uiteenlopende uitvoeringen. De tijd dat we konden kiezen uit een Carrera óf een Turbo ligt ver achter ons.

911 GTS
Vandaag de dag lijkt de 911-klandizie juist happig te zijn op de ‘speciale’ edities. Sinds de 997-generatie is bijvoorbeeld de GTS erg in trek. In de loop van 2014, zo’n tweeënhalf jaar na de lancering van de 991 Carrera, volgt daarvan nieuwste. Porsche is daarmee momenteel aan het testen geslagen en dat hebben we ontdekt aan de hand van de net even iets anders gevormde voorbumpers en de sleuven in de hoeken van de achterbumper. Die ontbreken bij de Carrera´s maar de Turbo-modellen hebben deze dan weer wel, alleen een stuk groter. En de GTS is bij Porsche altijd de uitvoering die tussen het basis- en het topmodel invalt.

425 pk
Naar goede traditie is de GTS gebaseerd op de Carrera S. De 3.8 liter boxermotor levert daarin momenteel 400 pk. We mikken zodoende op 425 pk voor de GTS. Dat moet samen met enkele onderscheidende visuele kenmerken voldoende zijn om z’n hogere prijskaartje te rechtvaardigen, maar tegelijk een gat groot genoeg overlaten zodat de 475 pk sterke GT3 een heel eigen publiek kan blijven bedienen. Als hij dat met z´n veel scherpere karakter al niet deed.

Gerelateerde artikelen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.