Spyshots

Inzoomen op de Mercedes CLA Shooting Brake

Toegegeven, scherpere foto’s zouden wenselijk zijn geweest, maar desalniettemin behoeft het geen pleidooi dat Mercedes werkt aan een CLA Shooting Brake. Eindelijk kunnen we dit gerucht uit de wereld helpen.

Voor wie de A-klasse en de CLA al fraai vindt maar de GLA nog mooier is er nu goed nieuws. De Mercedes CLA Shooting Brake zou wel eens de lekkerste van dit kwartet kunnen zijn – hoewel dit geheel persoonlijk is natuurlijk. Als het aan onze ogen ligt is de CLS Shooting Brake in elk geval de meest flamboyante Benz momenteel te koop. Daarnaast heeft deze kruising tussen een vierdeurs-coupé en een stationwagen ook nog eens alles te bieden wat een veeleisende autofanaat maar kan wensen: onbegrensde luxe, comfort, sportiviteit, zit- en bagageruimte alsook allerhande tierelantijntjes. Mee eens? Denk dan hieraan, verpak het in een kleiner pakket en je hebt in grote lijnen de CLA Shooting Brake voor ogen. Inclusief vriendelijkere prijzen.

Voor ieder wat wils
Helemaal enthousiast geraakt? Dat kan, maar Mercedes wil je vervolgens vragen geduld te hebben. De CLA Shooting Brake is vermoedelijk pas in 2015 klaar om in de etalage gezet te worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat het motorenaanbod overkomt met dan van de vierdeurs-coupévariant en dat betekent een breed assortiment aan benzines en diesels, variërend van 109 tot 211 pk.
De 360 pk sterke 45 AMG rekenen we hier niet toe, maar die komt er wel hoor, maak je daarover maar niet gerust. AMG heeft immers meerdere malen kenbaar gemaakt voortaan van zoveel mogelijk Mercedessen een performance-model te bouwen en we zien geen enkele reden dat de CLA Shooting Brake zich daarvoor niet leent.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Mercedes CLA & CLA Shooting Brake

Spyshots
Mercedes CLA & CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk

Autonieuws
Mercedes CLA 45 en GLA 45 AMG klimmen ook naar 381 pk
> Artikel lezen

Laatste testritten voor Mercedes CLA Shooting Brake

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift

Autonieuws
Mercedes CLA (en CLA Shooting Brake) gefacelift
> Artikel lezen

Mercedes-Benz verrijkt zich met CLA Shooting Brake

Autonieuws
Mercedes-Benz trekt doek van CLA Shooting Brake
> Artikel lezen

Dit kost de Mercedes CLA Shooting Brake, incluis 45 AMG

Autonieuws
Gehele linie Mercedes-Benz CLA Shooting Brake geprijsd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.