Spyshots

Opvolging voor MINI Clubman

De komst van een 5-deurs MINI heeft niet de nek omgedraaid van de MINI Clubman. Gelukkig maar, al lijkt het erop dat de meest ludieke stijlkenmerken geen vervolg gaan krijgen.

Update 19 december 2013: Kort na de eerste spyshots bevestigden dat de MINI Clubman een opvolger krijgt, betrapten onze fotografen deze nu al rijdend door de straten van München, nabij BMW's hoofdkwartier. Deze nieuwe foto's zijn toegevoegd.

Ludieke is er van af
Geen suïcideportieren meer, niet langer dat asymmetrische design, maar conventionele zijdeuren en veel groter en breder dan de eerste generatie. Wat is dat nu, MINI?! Eerlijk is eerlijk, de instap naar de achterbank is zelfs via de linkerzijde niet ideaal en de eerste Clubman heeft wel de aanblik van een compacte stationwagen, maar raakt als zodanig kant nog wal. Maar deze ludieke stijlkenmerken geven hem wel een geheel eigen identiteit, iets dat bij de volgende Clubman zo goed als verdwenen lijkt te zijn. MINI heeft bij de nieuwe gekozen voor een meer traditionele aanpak. De aanpak van een stationwagen waarvan er al zoveel zijn. Dat is saai, maar doorgaans een stuk beter voor de verkoper. 

Formaatje Touring
Dat de nieuwe MINI Clubman de zeer praktisch ingestelde mens moet aanspreken blijkt wel uit z’n formaat. Dat is aanzienlijk gegroeid ten opzichte van z’n voorganger. Volgens onze fotograaf nadert dat de maatvoering van een BMW 3-serie Touring. Dat zijn behoorlijke centimeters en er bovendien een stuk meer dan de derde generatie MINI Hatchback.
Zelfde techniek
Ondanks dat de nieuwe Clubman op een grotere voet leeft dan de hatchback-modellen is de onderhuidse techniek identiek. Dat betekent dus dat ook de Clubman met een scala aan moderne features te verkrijgen zal zijn. De motoren bestaan uit een 1.5 liter driecilinderturbo met 136 pk, een 2.0 liter viercilinderturbo met 192 pk voor de Cooper S-versie en een 1.5-turbodiesel, ook een driepitter maar dan met 116 pk.
Wanneer de nieuwe MINI Clubman precies zijn opwachting maakt weten we niet. We vermoeden in de staart van 2015, als 2016-model.

Gerelateerde artikelen

Alvast heel veel nieuwe MINI Clubman

Autonieuws
> Artikel lezen

Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept

Autonieuws
Brute MINI Clubman All4 Scrambler Concept
> Artikel lezen

Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman

Autonieuws
Spierballen-Clubman: MINI John Cooper Works Clubman
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan: de nieuwe (6-deurs) MINI Clubman

Autonieuws
Hier is 'ie dan: de nieuwe en ook al geprijsde MINI Clubman
> Artikel lezen

MINI Clubman nu ook met ALL4-vierwielaandrijving

Autonieuws
MINI Clubman ALL4
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.