Spyshots

Scoop: nieuwe MINI Cabrio

Over iets meer dan een week zal MINI in Londen het doek van de nieuwe Mini trekken. Uiteraard volgt daarvan ook weer een open variant en die is nu voor het eerst op camera vastgelegd.

Voor wie daarover nog twijfelde is hier het bewijs dat MINI met de nieuwe Mini Cabriolet trouw blijft aan het oorspronkelijk concept. Een elektronisch bedienbare sofftop beslaat als vanouds bijna de gehele bovenhelft van de auto en het lijkt er sterk op dat een neergestreken kap opnieuw voor een deel bovenop de koets rust. Van een moderne tonneaucover, waaronder een opgevouwen dak in z´n geheel verdwijnt en zoals de Mini Roadster die wel heeft, moet de MINI bij de Cabrio nog steeds niets weten.

Vol elektronica
Bij een MINI draait het in eerste instantie om rijplezier, hoe vol met technologie de inmiddels vele diverse modellen van het Britse merk ook zitten. De nieuwe generatie maakt zelfs een serieuze stap vol noviteiten. Zo kan de auto uitgerust worden met een head-up display, grootlichtassistent, een voetgangerdetectiesysteem en camera’s die ongelukken en schades tot een minimum beperken. Bij de Cabriolet hopen we natuurlijk vooral weer op de Always Open Timer, de meter die bijhoudt hoe lang je in totaal open hebt gereden. Altijd leuk zulke gadgets en wat ons betreft eigenlijk een must op een MINI.

Vier motoren
Handige allemaal, die helpende electronica, maar de echte fans willen gewoon lekker sturen. Volgens de berichten kan dat met een waaier aan vier motoren. Voor wie het nog niet wist: 3-cilinders maken hun opwachting in de nieuwe MINI. Vermoedelijk worden er in eerste instantie twee voorgeschoteld, waarvan de lichtste 115 pk levert en de sterkste 136 pk. Meer vermogen is er met een gloednieuwe 2.0 liter viercilinder- turbobenzine. Die levert 192 pk. Dieselen kan eveneens met een 3-cilinder, goed voor 116 pk.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio ruim op tijd voor de zomer

Autonieuws
MINI Cabrio
> Artikel lezen

Nieuwe MINI Cabrio JCW knalt uit z'n dak

Autonieuws
Mini Cabrio JCW
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

MINI vraagt 25 mille voor nieuwe Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.