Spyshots

Mule nieuwe Porsche Panamera gespot

Het moet er een keer van komen, ook al heeft Porsche er nog helemaal geen behoefte aan; de Panamera is nog altijd een warm broodje. Om het gigantische succes te prolongeren is echter vroeg of laat vernieuwing nodig. Daartoe zijn de eerste stappen reeds gezet.

Begin deze week introduceerde Porsche nog de absurd snelle, 570 pk sterke Panamera Turbo S. Zie dit model maar gerust als het dessert van de eerste generatie Panamera, want over niet al te lange tijd komt er een compleet nieuwe Panamera de bühne op rijden. En hoewel dit wellicht moeilijk voor te stellen is – voor iemand die ooit met de huidige Panamera heeft kunnen stoeien – zal die nog beter, luxueuzer, sneller en efficiënter zijn. Hoe het een en ander vorm gaat krijgen bewaart Porsche voor later, want eind 2015 hoeft de nieuwe Panamera pas echt klaar te zijn. De Duitsers kennende verandert er niets ingrijpends.

Bentley
Wie straks een blik onder de carrosserie werpt zal ondervinden dat de nieuwe Panamera op sommige punten sterk afwijkt van zijn voorganger. Een compleet nieuwe architectuur is in de maak om toch nog een behoorlijke stap qua prestaties te maken. De volgende Bentley Continental profiteert ook van deze ontwikkeling, die de auto enkele tientallen kilo’s laat afslanken. In combinatie met een hogere concentratie aan aluminium en innovatieve staalsoorten legt de Panamera naar verwachting tegen de 100 kilogram minder op de weegschaal. Zet dit af tegen krachtigere en zuinigere 6- en 8-cilinders, al dan niet in samenwerking met elektromotoren, en Porsche is aardig op weg om het beoogde doel te bereiken.

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.