Spyshots

Opvolger voor BMW X6

Wie heeft zich niet achter de oren gekrabd toen BMW in 2008 de X6 voorstelde? Nu, vijf jaar later, is een kruising tussen een SUV en een coupé-achtige lang niet zo excentriek meer en eerder gemeengoed aan het worden. Een opvolger voor de X6 kon dan ook niet uitblijven.

UPDATE 23 oktober 2013: BMW heeft het testterrein voor de nieuwe X6 verplaatst naar de Nürburgring. De daar geschoten foto´s van een prototype leveren naast mooiere beelden meteen betere inzichten op over het formaat van de naderende twee generatie. Hij lijkt wel degelijk in alle richtingen met enkele centimeters te groeien maar toch wat vriendelijker op het netvlies te liggen. Voor high-res foto´s klik hier.

Uitvergrote X4
Ergens begin deze eeuw al voelde BMW haarfijn aan dat de consument graag eens wat anders wilde rijden dan de buurman. Maar dat de X6 zo’n groot succes zou gaan worden hadden ze vast niet durven dromen. Keerzijde van deze medaille is dat heden de kans groot is dat ook de buurman in zo’n Sports Activity Coupé rijdt. En die hoeft allang niet meer in München uitgedacht te zijn. Opnieuw de pionier uithangen is daardoor verdraaid lastig geworden en de nieuwe X6 is daarom een evolutie op zijn voorganger, zoals ook de nieuwe X5 dat is. Beeld je een uitvergrootte versie van de aanstormende X4 in en je zit aardig in de buurt van de nieuwe X6 die eind 2014 op de planning staat.

Fijnslijperij
Hoewel de X6 een vertrouwd design meekrijgt is hij tot op elke schroef nieuw, al deelt –ie uiteraard wel opnieuw voor minstens twee derde zijn techniek met dat van de X5. Op basis van deze spyshots is echter niet helemaal duidelijk of de nieuwe X6, net als zijn SUV-broer, in formaat gaat toenemen. Het zou heel goed kunnen dat de X6 dezelfde buitenmaten behoudt omdat anders zijn eigenaardige design uit proportie wordt getrokken. Nieuwe spyshots geschoten vanuit een andere hoek zullen hier uitsluitsel over moeten geven. De auto biedt in elk geval meer binnenruimte als gevolg van het efficiënter in te delen F70-platform dat tevens tientallen kilo’s lichter is dan de oude architectuur.

eDrive
Een hogere afwerkingsgraad, de modernste elektronica en rijfeatures, een stiller interieur alsook zuinigere en tegelijk krachtigere motoren, we kunnen het allemaal verwachten in de nieuwe X6. De beschikbare aandrijflijnen zullen stuk voor stuk overeenkomen met die van de X5. Dat mag geen verassing heten. Grootste en meteen belangrijke nieuwkomer is de X6 eDrive, een plug-in hybride met het talent om in aanmerking te komen voor 14% bijtelling. Als dat lukt pioniert de X6 mogelijk alsnog opnieuw.

Gerelateerde artikelen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!

Autonieuws
Nieuwe BMW X5 M en X6 M breken los!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.