Spyshots

Dit is de Mercedes-Benz S-klasse Coupé AMG!

Op de IAA van Frankfurt was het zonder meer één van de grote blikvangers, de Mercedes-Benz S-klasse Coupé. Natuurlijk betrof het nog een conceptcar maar z’n hoedanigheid zal niet veel veranderen ten opzichte van de showversie. Mercedes is zelfs al bedrijvig met het testen van de AMG-versie. En wij hebben de kiekjes.

Zoals inmiddels welbekend is de S-Coupé de opvolger van de Mercedes CL. En wat voor één! Wij mochten hem in Frankfurt aanschouwen en het is een plaatje. We hebben kunnen zien dat ie op veel punten net wat sportiever is dan een reguliere S-klasse. De AMG zal daar uiteraard nog eens een dikke schep bovenop doen en die zien we hier. Want volgens de fotograaf brult dit prototype duidelijk V8 AMG-herrie. De twee uitlaatpijpen aan beide zijden lijken inderdaad te bevestigen dat dit een AMG betreft. Het is moeilijk te zien in welke vorm het uiterlijk zich verder onderscheidt van een ‘gewone’ S-Coupé maar reken maar dat hij er nog potenter uit komt te zien.

Twee AMG’s
De S-klasse Coupé staat twee dikke AMG-motoren te wachten. De eerste zal de twinturbo 5.5 liter V8-krachtbron zijn met 585 pk en 800 Nm zijn. Dat blok kennen we reeds uit de Mercedes E 63 AMG en hij zal ook in de S 63 AMG dienst doen . Niet onder de indruk van al dat geweld? Later zit er zit naar verwachting ook nog een dikke V12 in het vat die ruim over de 600 pk noteert. Dat zal vermoedelijk een doorontwikkeling zijn van het blok dat in de huidige CL 65- en G 65 AMG ligt.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Tuning & styling
Mansory S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.