Spyshots

Gefacelifte BMW X3 laat nog even op zich wachten

De huidige BMW X3 is nu zo’n drie jaar op de markt. En wij hadden afgelopen zomer al rekening gehouden met de marktintroductie van een verjongde X3 maar de Duitsers laten ons nog even wachten. In het voorjaar van 2014 wordt ie verwacht.

Wij waren in de veronderstelling dat de gefacelifte BMW X3 zijn debuut al zou maken op de Autosalon van Genève. Niets bleek minder waar. De IAA in Frankfurt dan? Maar ook daar was de BMW niet te bewonderen. Precies een jaar geleden zagen wij namelijk al de eerste spyshots van de X3, maar achteraf gezien was dat pas twee jaar na zijn marktintroductie en daarmee wel erg vroeg voor een facelift. Nu verwachten we hem in het eerste kwartaal van volgend jaar als hij in zijn vierde levensjaar zit.

M-Sport
Dit zijn in ieder geval de meest recente kiekjes van de Duitser. Zoals we zien zal de X3 in milde vorm vernieuwd worden. De voor- en achterbumper zullen iets gewijzigd zijn en de horizontale luchtinlaat tussen grille en kentekenplaat kenden we nog niet. Diezelfde aanpassingen zal ook de M-sport variant ondergaan die eveneens op de gevoelige plaat is vastgelegd. Of er onderhuids ook nog veranderingen op het programma staan is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.