Spyshots

Volvo V60 Polestar gespot op de Ring

Wat een beest van een auto was het, die Volvo S60 Polestar. 508 pk, vierwielaandrijving en binnen 3,9 seconden was de bekende sprint gepiept. Maar hoe lekker Volvo ons toen ook maakte, er kwam er maar één en die kostte acuut drie ton. De Polestar werd zo een wel heel koude douche. Maar zie hier, verrassing! Dit is de V60 Polestar die zijn rondjes blaast over de Ring. Komt deze wel?

Er is wel een S60 Polestar in productie gegaan maar die was er enkel voor de Australische markt in de gelimiteerde oplage van 100 stuks. In Down Under had ie tevens geen 508 maar 350 pk onder de kap. Die kudde paarden verwachten we ook in deze V60. Hij krijgt naar verwachting eveneens de 3.0 liter zes-in-lijn T6 motor die 500 Nm aan koppel aflevert. Die krachtbron in combinatie met vierwielaandrijving doet ons vermoeden dat de sprint naar 100 km/h zo rond de vijf seconden is afgerond. Nog steeds prima prestaties dus.

Fel uiterlijk
Niet alleen de ‘Rebel-blauwe’ kleur, die leverbaar is op meerdere Volvo-modellen, is fel te noemen ook de rest van het uiterlijk doet lekker agressief aan. Volvo is zo slim geweest om de Polestar-details zo veel mogelijk af te plakken maar het krachtige front met de aerodynamische lip op de voorbumper valt zeker op. Verder zien we fors bemeten velgen met zeer lage banden en daarachter huizen de Brembo-remklauwen. Aan de achterzijde zien we een dakspoiler, diffuser en twee flinke uitlaatpijpen. Wij schatten de kans best hoog in dat deze V60 Polestar wel naar Europa komt. Wij ontvangen hem in ieder geval met open armen!
Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.