Spyshots

Audi RS3 laat zich beluisteren

We moesten echt langdurig kijken en kwamen tot de conclusie: dit is een reguliere Audi S3. Dat blijkt te kloppen, maar ook andere zintuigen zijn van betekenis bij het spotten van een prototype, bemerkt onze fotograaf eveneens. Terwijl hij nabij de Nürburgring bivakkeert hoort hij klanken vanonder de motorkap komen die doen bevestigen dat we met een RS3 van doen hebben.

Het geluid afkomstig van de drijvende kracht onder de kap is namelijk de 2.5 liter geblazen vijfcilinder. Het is het blok dat ook dienst doet in de huidige RS3 en TT RS, maar voor de komende generatie door Audi nog eens even aan de tand is gevoeld. Met de nodige aanpassingen denken wij dat het vermogen zo rond de 350 paardenkrachten uit gaat komen.

Knokpartij
En met dat vermogen doet de RS3 een rechtstreekse aanval op de BMW M135i en de Mercedes A45 AMG. Die twee noteren respectievelijk 320 en 360 pk en met aankomende aanpassingen aan het rijgedrag van de RS3 belooft het een boeiende knokpartij te worden. Verwacht wordt dat de RS3 in het voorjaar van 2014 zal worden gepresenteerd in zowel drie- als vijfdeursvariant. Uiteraard wordt het uiterlijk daarbij nog grondig aangepast om zijn potentieel ook visueel te demonstreren. Wij zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Spyshots
Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.